Mitt i Sollentuna

Jagad Lindskog blir kvar i Sollentuna: ”Kändes rätt”

- Anders Ekström

Efter en poängstark säsong 2018–19 var Elias Lindskog jagad av flera andra hockeyetta­nklubbar. Men de fick alla nobben. Satsningen i SHC lockade 21-åringen mer.

Säsongen 2017–18 fick Elias en mindre genombrott i Sollentuna och han fortsatte den fina utveckling­en i vintras. Då han var ett av lagets klart bästa offensiva spelare i ett Sollentuna som gick sådär. Med sina 35 pinnar (18+17) var Elias näst bästa poänggörar­e efter Lucas ”Lagge” Lagerstedt.

– Min insats speglade lagets säsong. Vissa gånger bra, andra gånger sämre. Men överlag var det ett steg framåt, säger han.

Insatsen gav eko. På försäsonge­n var Lindskog ett hett villebråd bland större hockeyetta­nklubbar i landet.

Men han nobbade dem alla och skrev nyligen på nytt avtal med Sollentuna.

– Jag trivs väldigt bra rollen jag har och i klubben. Det kändes rätt att stanna ett år till, jag gillar det vi har på gång och jag ser mycket fram emot vintern.

Vad är det ni har på gång? – Det är en bra stomme kvar och det kommer en del yngre intressant­a spelare underifrån. Nyförvärve­n känns spännande och det kan bli en rolig säsong. Vi ska göra ett ärligt försök att nå allettan, det är absolut målet.

18 spelare klara Uppbyggnad­sträningen startar 13 maj och nyligen blev det dessutom klart att tvåvägsfor­warden Tim Ljungqvist, 20, anslöt från Djurgården J20 och Lucas Willner har skrivit på ett nytt avtal.

18 spelare är klara för nästa säsong. Fem spelare av dessa är nyförvärv.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? VALDE BORT. Elias valde bort flera klubbar för att istället skriva på nytt avtal med SHC.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM VALDE BORT. Elias valde bort flera klubbar för att istället skriva på nytt avtal med SHC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden