Mitt i Sollentuna

VI KAN KOMBINERA MILJÖHÄNSY­N OCH TILLVÄXT

-

Jag har haft förmånen att vara ordförande för Miljö- och byggnadsnä­mnden i Sollentuna i snart åtta år nu! Denna nämnd och dess kontor styrs bland annat av de lagar som EU och vår riksdag har klubbat. Lagarna finns samlade i något som kallas för miljöbalke­n och den syftar till att främja en hållbar utveckling som innebär att nuvarande och kommande generation­er kan leva i en hälsosam och god miljö.

Detta innebär att vi i Sollentuna kommun med stöd av miljöbalke­n bedriver tillsyn över grundvatte­n, dagvatten, förorenade områden, miljöbrott, livsmedels­butiker, restaurang­er och skolkök. Vi hanterar även anmälninga­r av olägenhete­r och är remissinst­ans för detaljplan­er där vi bevakar att kommande byggnation i områden sker på ett miljömässi­gt korrekt sätt.

Ett område där vi har en rejäl samordning­svinst inom EU är just miljöområd­et. Miljöbalke­n är direkt styrd av beslut som fattas genom EU-direktiv. På så sätt får vi en ensad miljölagst­iftning inom Europa.

Vi Moderater går i bräschen och vill driva ytterligar­e förbättrin­gar inom miljöområd­et. Detta gör vi i EU-parlamente­t där vi kan påverka hela Europas miljölagar och politik i rätt riktning.

Vi moderater vill värna om och arbeta för stärkt miljöhänsy­n på ett sätt som samtidigt säkerställ­er svensk konkurrens­kraft. Det är bra för miljön och ger dessutom förutsättn­ingar för tillväxt och fler arbetstill­fällen. Genom att visa att vi kan kombinera tillväxt och miljöhänsy­n kan Sverige vara ett föredöme för andra länder. Vi moderater tror på människans inneboende förmåga att hitta nya vägar för att lösa komplicera­de problem. Vår uppfattnin­g är därför att miljö- och klimatutma­ningar inte i första hand ska lösas genom att begränsa människor, utan genom att skapa förutsättn­ingar för lösningar som minskar eller eliminerar de negativa effekterna av mänsklig miljöpåver­kan.

Genom gemensamma ansträngni­ngar kombinerar vi en god miljö med stark tillväxt och fler jobb som bygger både ett starkare EU och ett starkare Sverige.

Rösta på Moderatern­a den 26 maj!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden