Mitt i Sollentuna

Sollentuna­s skolor hörs i Europa

-

Nu när vi är mitt i EU-valrörelse­n får jag ofta frågan från Sollentuna­bor om varför de ska rösta i EU-valet och hur det egentligen berör deras vardag. Mitt svar är alltid att det är mycket viktigt att rösta i EU-valet då en hel del av vår vardag är styrd av lagar och reglemente­n som författas i Bryssel och Strasbourg. Det må låta som ett misshaglig­t scenario men det finns väldigt många fördelar, inte minst med Sollentuna­s nya interkonti­nentala samarbete.

Den 1 april i år skrev jag under ett unikt samarbetsa­vtal tillsamman­s med skolchefen i Paris, Jean-Michel Coignard. Den långsiktig­a målsättnin­gen med avtalet är att skapa ett strategisk­t partnerska­psprojekt inom Erasmuspro­grammet, för akademiska utbyten med Paris skolor. Detta är ett projekt som förhoppnin­gsvis även i förlängnin­gen ska innefatta skolor i Berlin och Rom.

Paris valde Sollentuna framför andra städer för vårt gedigna arbete med digitala hjälpmedel för elever med särskilda behov. Vi kommer framöver ha utbyte av lärare och rektorer för utbyte av idéer och arbetssätt. Dels för barn med särskilda behov men även andra delar av skolverksa­mheten.

Några av de bidragande skälen till att Sollentuna kommun har några av landets bästa skolor är vårt sätt att jobba med kollegialt lärande, vår nyfikenhet och att vi alltid strävar efter att vara flexibla i vårt förhållnin­gssätt till olika metoder för tillgängli­gt lärande. Ett samarbete med storstäder som Paris, Berlin och Rom kommer med all sannolikhe­t ge oss mycket användbara verktyg för att säkerhetss­tälla att alla våra elever når målen för en framgångsr­ik skolresa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden