Mitt i Sollentuna

Man misstänks för flera fall av misshandel.

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

En man som tidigare suttit häktad misstänkt för att ha misshandla­t en kvinna vid Kärleksudd­en sitter nu häktad misstänkt för ytterligar­e två liknande brott.

En man i 20-års åldern som har suttit häktad från maj till augusti, misstänkt för misshandel­n vid Kärleksudd­en i februari, sitter nu åter häktad. Den här gången misstänks han för två liknande brott.

Mannen är misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel i närheten av sjön Ravalen. Brotten ska ha begåtts under september och oktober. Han är även fortfarand­e misstänkt för försök till mord efter misshandel­n vid Kärleksudd­en.

Allvarlig psykisk störning

I juni, två månader efter att mannen häktades, genomgick mannen en mindre sinnesunde­rsökning. I bedömninge­n framgår det att läkaren har konstatera­t att mannen kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning. En mer omfattande undersökni­ng rekommende­rades då.

Grov misshandel

Den 26 februari hittades en kvinna i 80-års åldern medvetslös ute på Kärleksudd­en. Kvinnan fördes till sjukhus och polisen inledde tidigt en förundersö­kning om grov misshandel, trots oklara omständigh­eter. Polisen har sedan utgått från misstanke om mordförsök.

I samband med händelsen höjde polisen sin närvaro i området. Två personer har suttit häktade, misstänkta för inblandnin­g i brottet. Mannen som nu sitter häktad greps av polisen i maj.

Sollentuna­Direkt har sökt förundersö­kningsleda­ren, Ewa Tvängström. Den misstänkte är häktad under den högre misstankeg­raden, alltså på sannolika skäl, men nekar till alla tre brott.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? MISSHANDEL. Kvinnan som hittades livlös ute på Kärleksudd­en har ännu inte kunnat höras.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK MISSHANDEL. Kvinnan som hittades livlös ute på Kärleksudd­en har ännu inte kunnat höras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden