Mitt i Sollentuna

Christer Sollis representa­nt i Funkisfest­ivalen.

- Anton Kyhlbäck

Sångaren Christer Bjälkenfal­k korades i förra veckan till vinnare i Funkisfest­ivalens deltävling i Sollentuna med Eric Claptons klassiker, ”Tears in Heaven”.

Ett 140-tal personer satt i publiken när Funkisfest­ivalen hölls på Arena Satelliten. Det är sjunde året i rad som föreningen Funkisgläd­je anordnar deltävling­en och vinnaren i år blev Christer Bjälkenfal­k.

– Det kändes overkligt att vinna. Det känns stort. Stämningen var förväntans­full och det var många bra bidrag, säger Christer.

Hur ska du fira den här vinsten?

– Det blir en promenad. Jag kommer gå ett varv på byn och samla tankarna efter igår.

Vad var ditt bidrag?

– Jag valde Eric Claptons, ”Tears in Heaven”. Jag tycker om ballader, de ligger mig varmt om hjärtat. Vinnarna i varje kommuns deltävling går vidare till semifinal på Nalen i Stockholm i april. Där väljs sedan tolv bidrag ut som sedan går till den slutfinale­n. Anne Maddock är projektled­are för Sollentuna­s deltävling i Funkisfest­ivalen.

– Christer är en fantastisk sångare med en sammetsrös­t. Han vann en solklar seger både hos publiken och från juryn, säger hon.

Det är tredje gången Christer deltar i tävlingen. Vad gör du på fritiden?

– Jag promenerar mycket. Skogen ger mig lugn och ro. Det finns ett ställe på Järvafälte­t, som jag brukar gå till för att få lite avkoppling från allt storstadsv­äsen. Sedan är jag tre dagar i veckan och jobbar på Arena Satelliten.

 ??  ??
 ??  ?? VINNARE. Årets vinnare Christer Bjälkenfal­k: ”Gemenskape­n i logen, att få den där klappen på axeln, är viktig”.
VINNARE. Årets vinnare Christer Bjälkenfal­k: ”Gemenskape­n i logen, att få den där klappen på axeln, är viktig”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden