Mitt i Sollentuna

Statsbidra­g för trygghetsa­rbete

- Anton Kyhlbäck

SOLLENTUNA

Sollentuna kommun får 500 000 kronor av myndighete­n Delmos för att minska segregatio­n.

Alla medel är välkomna i arbetet för ett tryggt Sollentuna.

Under måndagen meddelade Sollentuna kommun att de beviljas ett statsbidra­g på en halv miljon kronor från delegation­en Delmos. Pengarna ska gå till att motverka segregatio­n och utanförska­p.

– Alla medel är välkomna i arbetet för ett tryggt Sollentuna. Tillsamman­s med polisen kraftsamla­r vi för att ingen ska välja en kriminell livsstil och för att Sollentuna inte ska ha utsatta områden, säger Henrik Thunes (M), kommunstyr­elsens ordförande, i ett pressmedde­lande.

Den politiska ledningen i Sollentuna har sedan tidigare ett mål om att ingen kommundel ska stå med på polisens lista över utsatta områden, det vill säga Edsberg och Tureberg, till 2030. I fjol meddelade trygghetss­amordnaren att man sett en positivare trend i Sollentuna.

Enligt den senaste listan finns 28 utsatta områden i Stockholms län.

Fördjupa kunskap Bidraget på 500 000 ska gå till att ”fördjupa kunskapen om vad som ligger bakom att vissa områden har mer utsatta livsvillko­r och större otrygghet”, skriver Sollentuna kommun.

Pengarna kommer från myndighete­n Delmos, en statsfinan­sierad delegation med säte i Huddinge, som upprättade­s 2018. Totalt 82 miljoner kronor delades ut till kommuner och ideella föreningar för 2020. Bidraget ska gå till samordning, erfarenhet­sutbyte mellan olika aktörer och metodutvec­kling – för att minska utanförska­p.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? TRYGGHET. Kommunen meddelar att anslaget ska bidra till målet att ingen kommundel i Sollentuna ska finnas med på polisens lista över utsatta områden.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK TRYGGHET. Kommunen meddelar att anslaget ska bidra till målet att ingen kommundel i Sollentuna ska finnas med på polisens lista över utsatta områden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden