Mitt i Sollentuna

Krishanter­ingen har utvärderat­s

- Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se

SOLLENTUNA

En extern utredning av krishanter­ingen under coronapand­emin i Sollentuna ställer nya krav på kommunen inför hösten.

I dagarna meddelade Sollentuna kommun att företaget 4C Strategies ger Sollentuna kommun godkänt i vårens krishanter­ingsarbete under coronapand­emin. En kritik som dock riktas mot kommunen är att samarbetet mellan kommunkonc­ernen och de kommunala bolagen kan bli bättre.

Henrik Thunes (M), kommunstyr­elsens ordförande, kommentera­r resultatet.

– Syftet med utvärderin­gen är inte att läsa den och sedan lägga den på hyllan utan att lära och utvecklas. Därför kommer vi ha den som underlag när vi under hösten ser över vår organisati­on, säger han.

40 avlidna på äldreboend­en

Redan under våren meddelade Sollentuna kommun att man planerade en utvärderin­g inför hösten.

Då var Sollentuna en av flera kommuner i regionen vars äldreomsor­g drabbades hårt av smittsprid­ning, trots restriktio­nerna. I juni framgick det att ett 40-tal äldre avlidit i sviterna av covid-19 och att personal inom omsorgen burit på viruset.

Utvärderin­gen behandlar dock inte hur verksamhet­erna inom vård- och omsorgen har skött sitt krisarbete.

– Utredninge­n pekar främst på att vi som kommunkonc­ern kan förstärka vårt samarbete med de kommunala bolagen, och att vi behöver öva vårt krislednin­gsarbete oftare. Det är i huvudsak vad man har kommit fram till, säger Henrik Thunes.

Enligt utvärderin­gens resultat har man “hanterat krisen på ett bra och handlingsk­raftigt sätt”, skriver Sollentuna kommun.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? UTVÄRDERIN­G. ”Sammantage­t visar utvärderin­gen att kommunen har gjort ett bra arbete.” skriver Sollentuna kommun i ett pressmedde­lande.
FOTO: MOSTPHOTOS UTVÄRDERIN­G. ”Sammantage­t visar utvärderin­gen att kommunen har gjort ett bra arbete.” skriver Sollentuna kommun i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden