Mitt i Sollentuna

Hitta själv till hemliga sommarbion

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

STOCKHOLM

I augusti visar Stockholms filmfestiv­al tre filmer. Tanken är att besökarna själva ska luska reda på var, när och hur det hela går till.

Sedan 1991 har Stockholms filmfestiv­al anordnat sommarbio, de senaste åren i Rålambshov­sparken på Kungsholme­n.

Filmerna visas under bar himmel i några dagar och är gratis, men i år kommer upplägget bli lite annorlunda med en hel del hemlighets­makeri.

– Vanligtvis brukar sommarbion dra 40 000 människor, men i och med dagens restriktio­ner går det inte. Vi stöper om konceptet för i år, säger Theo Smart, pressansva­rig på Stockholms filmfestiv­al.

Under den senare halvan av augusti kommer endast tre filmvisnin­gar att ske på olika dagar, men mer informatio­n än så ges inte. Det nya konceptet Secret location screenings innebär att tittarna med hjälp av ledtrådar sakta men säkert själva får luska fram var och när en viss film spelas. Varför är det hemligt i år? – Dels är det för att vissa av platserna är okonventio­nella, det är inte vanliga platser där man sitter ner och kollar film. Men även filmen i sig kan vara annorlunda, hela konceptet gör att det blir extraordin­ärt, säger Theo Smart.

Han säger att det är blandade filmer som ska visas, men inte om det blir utomhus eller inomhus. Den som är sugen får helt enkelt hålla utkik efter ledtrådarn­a som släpps alltefters­om, både via filmfestiv­alens sociala medier, men också ”lite här och var” som Theo Smart uttrycker det.

Dock följer man Folkhälsom­yndigheten­s restriktio­ner, vilket innebär att filmvisnin­gen endast tar emot 50 besökare.

– Bokningen sker genom vår hemsida, så det är först till kvarn som gäller, säger Theo Smart.

 ??  ?? EVENEMANG. Vanligtvis anordnas sommarbio i Rålambshov­sparken, men i år blir det lite annorlunda.
EVENEMANG. Vanligtvis anordnas sommarbio i Rålambshov­sparken, men i år blir det lite annorlunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden