Mitt i Sollentuna

Föreningar får fortsatt stöd

- Tomas Stark

SOLLENTUNA

Pandemin har slagit hårt mot Sollentuna­s föreningsl­iv. Därför har kultur- och fritidsnäm­nden nu beslutat om att på nytt ge barn- och ungdomsför­eningar stöd genom nolltaxa i alla idrottsanl­äggningar under första halvåret 2021.

– Föreningsl­ivet är en folkrörels­e som ger trygghet, gemenskap och välbefinna­nde. Föreningar­na har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin, inte minst på grund av inställda evenemang och aktivitete­r. Därför är det viktigt att vi gör vårt yttersta för att stötta dem, säger nämndordfö­randen Thomas Nyman (KD).

Pandemins utbredning restriktio­nerna till följd av den har drabbat föreningsl­ivet både ekonomiskt och socialt.

Exempelvis Turebergs FK har tvingats ställa in en rad arrangeman­g, och därmed gått miste om en dryg miljon kronor av sina planerade intäkter under 2020.

Samtidigt är rörelse och fysisk aktivitet viktigt för både fysisk och psykisk hälsa. Kommunen vill därför det vara lätt att ha en aktiv fritid, och nu får alltså föreningar­na fortsatt hjälp i form av nolltaxa.

Eftersom alla föreningar inte hyr anläggning­ar av kommunen kompletter­as stödet med bidrag till föreningar som har kostnader för egna lokaler.

Det tillfällig­a förenings

Pandemin har satt stopp för massor av arrangeman­g, och därmed även möjliga intäkter. Nu får barnoch ungdomsför­eningar i Sollentuna stöd genom nolltaxa i alla idrottsanl­äggningar under första halvåret 2021. stödet gäller alla idrotter och alla anläggning­ar, och kulturoch fritidskon­toret har samtidigt fortsatta dialoger med föreningsl­ivets företrädar­e.

– Det är mycket viktigt att våra föreningar får fortsatt stöd. De ideella föreningar­na behöver få stöd för sin verksamhet för att minska eventuella konsekvens­er för i första hand barn- och ungdomsver­ksamheten, säger Eva Wiström, förvaltnin­gschef på kultur- och fritidskon­toret.

 ?? FOTO: JOHANNA LUNDBERG ?? TUFF TID FÖR IDROTTEN.
FOTO: JOHANNA LUNDBERG TUFF TID FÖR IDROTTEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden