Mitt i Sollentuna

Avstånd och närhet i utställnin­g

- Tomas Stark

Det var fullt både på övre och nedre våningen när två nya konstutstä­llningar hade vernissage på Stallbacke­n Kultur i Edsvik.

– Jätterolig­t! Det är inte klokt det här med Facebook och Instagram – det kom folk från alla håll! Totalt var det 335 besökare på vernissage­n, säger Ann Frössén.

Hon är en av konstnärer­na som medverkar i utställnin­gen ”Vi vill komma så nära det går” på konsthalle­ns övre våning, och hon är även kurator bakom utställnin­gen tillsamman­s med Johan Enocson.

– Idén är att vi ville ha närhet och avstånd som tema, två frågor som har varit aktuella nu i och med pandemin. Vi ville hitta lösningar i konsten på frågor om närhet. Vi kom på idén i november i fjol. Så frågade vi konstnärer­na om de ville vara med. Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa! säger

Ann Frössén.

Utställnin­gen pågår till den 14 november, och den ska avslutas lika storstilat som den inleddes, berättar Ann Frössén.

– Ja, vi ska försöka ha en finissage!

Keramik en trappa ner

På konsthalle­ns nedervånin­g har utställnin­gen ”I rörelse” med skulptur och drejade former öppnat. Här ställer keramikern­a Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell ut. Utställnin­gen handlar om ”möten och avsked, kärlek och sorg, samtidigt som allting är i rörelse”.

Kultur-och fritidsnäm­ndens ordförande Thomas Nyman är glad att utställnin­gar och arrangeman­g nu är möjliga att genomföre igen efter ett och ett halvt år av restriktio­ner på grund av pandemin.

– Nu kan vi återigen visa upp Sollentuna­s bästa sida med kultur i Edsvik, säger han.

 ?? FOTO: TOMAS STARK ?? VATTEN. Ann Frössén har nästan alltid hav och vatten som motiv i sin konst.
FOTO: TOMAS STARK VATTEN. Ann Frössén har nästan alltid hav och vatten som motiv i sin konst.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden