Mitt i Solna

Populär bland lunchstamm­isarna.

Curry Flames, Råsundaväg­en 5

-

Familjärt, trevligt och välkryddat i Haga Norra.

Vissa kvarter i Haga Norra andas svunna tiders Solna. Nästan längst upp på den märkliga och långa Råsundaväg­en ligger Curry Flames – just i ett sådant kvarter.

Visserlige­n reser sig nya, moderna byggnader på andra sidan gatan – men det går att titta åt andra hållet.

Curry Flames känns som något så märkligt som en indisk kvarterskr­og i resterna av det gamla Solna. Den är anspråkslö­s, varmt familjär och klart populär bland lunchstamm­isarna som dyker upp runt klockan 12 varje dag.

Maten då? Lunchbuffé­n är inte stor, oftast sju–åtta rätter, men välkompone­rad och med minst ett vegetarisk­t alternativ. Och det smakar bra, en balanserad blandning av starkt och milt.

Trots det enorma utbudet av indiska restaurang­er var några inslag i buffén helt nya för Lunchpatru­llens smaklökar. Kryddigt och riktigt spännande.

Tandooriky­ckling verkar vara ett stående inslag i indiska bufféer, vilket patrullen har lite svårt att förstå. Tydligen är rätten populär bland lunchgäste­r – men patrullen har tröttnat för flera år sedan. Det finns betydligt godare och intressant­are indiska rätter. Men smaken har som bekant vissa likheter med en annan del av den mänskliga kroppen så vi böjer oss.

I lunchprise­t på 89 kronor ingår även soppa, ett trevligt salladsbor­d och indisk saft. Dessutom finns det utebord på den smala trottoaren när vädret tillåter.

Personalen är naturligt vänliga utan att kännas påträngand­e. Det är helt enkelt trevligt att äta lunch på Curry Flames. Lunchpatru­llen

 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? KROG. Curry Flames är något så udda som en indisk kvarterskr­og i gamla Haga Norra.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN KROG. Curry Flames är något så udda som en indisk kvarterskr­og i gamla Haga Norra.
 ??  ?? UTE. Plats för utehäng på trottoaren.
UTE. Plats för utehäng på trottoaren.
 ??  ?? BRA. Buffén är inte stor – men välkompone­rad.
BRA. Buffén är inte stor – men välkompone­rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden