Mitt i Solna

Upprör Solnabor

Kommentare­r från Vi i Solnas webbsida och vår Facebooksi­da samt ”Solna kommunfull­mäktige diskussion­sforum”:

-

”Är så otroligt trött på hur Solna Stad krånglar till det för oss Solnabor när det gäller att parkera. Hela parkerings­problemati­ken har havererat i Solna. De jagar oss som har bil med blåslampa!”

”I Stockholm har de städdag en dag i veckan. Ofta från kl 00–06. Verkar fungera bra.”

”Jaha, nu måste man alltså parkera om bilen en gång veckan mot en gång i månaden om man pendlar och inte åker bil. Jag bor på Ankdammsga­tan och där städas det max två gånger om året. Hur jag vet, jag är pensionär och tittar ut då och då.”

”Men suck. Snacka om att strula till det! Det här kommer ju resultera i fler kortflyttn­ingar!”

Är det slut på pengar i Solnas kassakista så den måste fyllas på, det är det enda som kommer ske. Mera böter till folket.

”Hoppas att det städas och inte bara sätts p-böter!”

”Konstigt förslag. I nuläget städas ju inte ens gatorna varje gång det är städdag.”

”18–23 är helt suveränt, då ska folk ut och flytta bilen, när det inte finns så många lediga parkerings­platser kvar att flytta bilen till, bara att köra till Sumpan och sen ta buss eller taxi hem igen.”

”Om det nu städas på gatorna några gånger per år, vad är då nyttan med en städdag varje vecka? Dessutom, även om städning inte ska genomföras en viss dag så är p-vakterna ute och sätter en bot oavsett. Det är grymt frustreran­de.” ”Det här måste vara ett av årets mest korkade förslag – till exempel endast syfta till att Securitas skall få möjlighet att lappa ännu fler bilar. Solna fortsätter att vara en Sveriges mest besöksovän­liga kommuner med sina gästovänli­ga parkerings­sytem.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden