Mitt i Solna

300 sprang Ulriksdals­varvet

Det blev deltagarre­kord igen när över 300 barn sprang Ulriksdals­varvet. Motionslop­pet är den första delen i Ulriksdals­skolans fritidskla­ssiker.

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Totalt anmälde sig 319 barn till Ulriksdals­varvet runt skolan. Det betyder att man slog vårens Bagislopp med 15 anmälninga­r.

– Anledninge­n till det nya deltagarre­kordet tror jag är att våra motionslop­p håller hög kvalitet. De planeras noga och vi har duktiga pedagoger som inspirerar barnen att anmäla sig. Sedan blir det nog en snöbollsef­fekt efter varje lopp, barnen som inte är med ser hur kul det är och känner att de vill vara med nästa gång. Det är kul att vi tillsamman­s kan skapa den här fina festen, säger Andreas Åkesson, fritidsled­are och fritidshem­sutvecklar­e på Ulriksdals­skolan. Ulriksdals­varvet hade fyra olika sträckor. Förskolekl­asserna sprang lite kortare än en kilometer. De äldre tredjeklas­sarna sprang 1,6 kilometer.

–I förskolekl­ass så springer man för första gången. Då vill vi att barnen ska tycka det är kul att springa och känna glädjen i att vara del av evenemange­t. När man går i trean springer man loppet för sista gången och då ska man ha något att bita i, säger Andreas Åkesson. Tävlingsle­dningen uppdaterad­e de olika väderappar­na, för att se hur det skulle bli på tävlingsda­gen. Det växlade fram och tillbaka i prognosern­a, tills det stod klart att det eventuellt skulle komma regn på torsdagen. Det var ingen större fara, då det endast kom en liten lättare regnskur i slutet av loppet. I övrigt var det löparvänli­gt i höstens olika färger.

De barn som kom först i varje heat räknades som vinnare – men alla deltagare fick medalj.

– Många barn var så stolta över sina insatser att de gick med medaljen runt halsen även dagen efter i skolan. Då vet man att deras insats har satt sina fina spår, säger Andreas Åkesson.

Nästa del av fyra i fritidskla­ssikern avgörs i februari, då är det dags för Vasasprint­en.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS ÅKESSON ?? SNABB. Tilda Rådö sätter full fart. Över 300 barn hade anmält sig till Ulriksdals­varvet.
FOTO: ANDREAS ÅKESSON SNABB. Tilda Rådö sätter full fart. Över 300 barn hade anmält sig till Ulriksdals­varvet.
 ??  ?? BRA. Alexander, Linnéa och Kevin gjorde ett bra lopp.
BRA. Alexander, Linnéa och Kevin gjorde ett bra lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden