Mitt i Solna

Vasalund på väg mot superettan

- Felicia Karlsson

Vasalund IF fotboll är på väg mot superettan. Fem matcher återstår av säsongen som hittills varit klockren. – Hela säsongen har det gått bra. Framförall­t efter sommaren då vi vunnit samtliga sju matcher, det är väldigt glädjande, säger Pascal Simpson, huvudträna­re Vasalund IF fotboll.

Av hittills 21 spelade matcher på säsongen har Vasalund IF fotboll förlorat en gång, vunnit 15 och spelat oavgjort fem omgångar.

– Nyckeln till det är väl inget konstigt egentligen, vi har en väldigt homogen grupp. Just att det gått så bra under hösten är för att många spelare börjar förstå hur vi vill spela fotboll i Va- salund. Vi har även varit skadefria vilket jag tror hänger ihop med att vi tränat hårt, säger Pascal Simpson.

Truppen består av en blandning äldre erfarna och unga hungriga spelare. Vilket Pascal Simpson tycker gör laget till en stark enhet som klarar av den snabbhet på planen som krävs.

– Vi jobbar extremt hårt i vårt försvarssp­el, har vi inte bollen så ser vi till att jobba väldigt hårt för att få bollen. Den här truppen känner just nu att motståndar­na ska var riktigt bra för att kunna slå oss, fortsätter han.

Nästa match står Enskede på tur och Vasalund har fullt fokus på den.

– Vi har haft samma tänk hela året, vi har tänkt nästa match. Det är viktigt med fokus på den och inget annat. Svävar man iväg är risken stor att man inte gör jobbet till 100 procent.

Vasalund IF har gjort många mål på motståndar­na under säsongen. Enda förlustmat­chen hittills var mot BK Forward, i början på juni. Som tabellen ser ut just står det mellan Vasalund IF och IF Brommapojk­arna som ligger under med två poäng.

– Vi kommer bli etta eller tvåa och satsar på att vinna serien. Jag tycker vi har kapacitet att slå lagen i de fem sista omgångarna, det är bara vi sj ä lv a som kan sätta käppar i hjulet. Gör vi det vi ska har vi stor möjlighet att gå hela vägen. – Det är väldigt kul för Vasalund som förening att få uppleva det här. Det var några år sedan klubben befann sig i den här positionen. Vilket blivit som ett lyft för hela klubben. Men jag kunde önska lite mer publik under de sista omgångarna. Vi spelar bra fotboll som är väldigt rolig att titta på.

Vi har kapacitet att slå lagen i de fem sista omgångarna.

Vilken match ser ni mest fram mot av de kvarvarand­e fem?

– Sista omgången mot Brommapojk­arna. Om det skulle skilja en eller två poäng mellan oss skulle det bli en fantastisk avslutning. Kan tänka mig att blir mycket folk då och mycket nerver.

Finns det några spelare som gjort extra bra ifrån sig?

– Jag vill lyfta fram hela gruppen, det går inte att bara lyfta fram några. Alla bidrar på sitt sätt och har gjort det fantastisk­t bra. Det är 21 stycken i truppen nu och det skulle inte gå om alla inte bidrog.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? AKTION. Vasalundss­pelare under en match mot Sollentuna i maj.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM AKTION. Vasalundss­pelare under en match mot Sollentuna i maj.
 ??  ?? PASCAL SIMPSON. huvudträna­re i Vasalunds IF.
PASCAL SIMPSON. huvudträna­re i Vasalunds IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden