Mitt i Solna

Klubb vill upprepa succé

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Det vore jätterolig­t att få vara med i toppen igen.

Solna tennisklub­b gjorde en stark säsong i Elitserien 2015 och slutade fyra. Med ett intakt och förstärkt lag hoppas laget upprepa succén även i år.

– Målet är att nå toppfyra igen, helt klart, säger lagledaren P-O Lindkvist.

Solnas tennisherr­ar kom upp som en pigg nykomling 2015 – och överraskad­e därefter rejält. Bland annat besegrades den blivande SMvinnaren Fair Play TK med 4-2 hemma, och dessutom oavgjort mot SM-tvåan SALK (3-3). Det blev till sist en hedrande fjärdeplat­s. Förutom äran, innebär det dessutom en extra hemmamatch i årets upplaga.

På den extremt korta och intensiva Elitseries­äsongen – bara 20 dagar – ska sju omgångar hinnas med. Solna TK har fått behålla förra årets lag och kan även räkna in två nya spelare. En ny sloven, Tom Kovecar, har tillkommit och dessutom räknas Stefan Borg som ett nyförvärv, då han var skadad i fjol.

– Laget är intakt och vi har även förstärkt bra. Alla tennis-lag på den här nivån är tunna och bygger mycket på individer så vi hoppas verkligen få vara skadefria, säger Solna TK:s lagledare P-O Lindkvist.

Under en omgång spelas fyra singlar och två dubblar. Med spelare såsom Robin Borg, Filip Prpic och tysken Oscar Otte är möjlighete­rna stora att upprepa fjolårets succé.

– Målet är att nå topp-fyra igen, helt klart. Vi var nöjda med att komma fyra 2015 och är ödmjuka inför vår uppgift i år. Det vore jätterolig­t att få vara med i toppen igen, fortsätter P-O Lindkvist.

I premiären den 12 november väntar hemmamatch mot SALK. Troligtvis med minst en tennisbrod­er Ymer i SALK-laget.

– De är ett bra och stabilt lag. En extra kul start eftersom jag har ett förflutet i SALK. Fair Play är annars favoriter, de satsar och har en stor budget.

Vad innebär spel i Elitserien för Solna TK?

– Det är givetvis en stor kostnad, men det är bra för våra egna juniorer att se och lära. Det är ju juniorarbe­tet som är det primära för oss. Men hela atmosfären kring seriespele­t är lärorik. Det är som vårt eget Stockholm Open och det ska bli väldigt roligt. Vi ser alla fram emot det. Men redan

nu på lördag sker det aktivitete­r i lokalerna vid Råsta park. För andra året i rad anordnas rullstolst­ennisens-dag. Solna TK har idag flera duktiga spelare som sitter i rullstol, och hoppas nu bli flera.

– Vi hoppas att få hit flera utövare och göra reklam för sporten. Förutom att det är två studsar tillåtet är det precis samma sport och jag tycker verkligen att sporten är värd att belysas mera. Det finns stora möjlighete­r till rullstolst­ennis här i Solna, avslutar P-O Lindkvist.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ANKARE. Filip Prpic, 34, har varit rankad 194 i världen (2006) och är en av Solna TK:s stöttepela­re i Elitserien.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ANKARE. Filip Prpic, 34, har varit rankad 194 i världen (2006) och är en av Solna TK:s stöttepela­re i Elitserien.
 ??  ?? LÖRDAG. Nu i helgen kl 13–15 genomför Solna TK rullstolst­ennisens dag.
LÖRDAG. Nu i helgen kl 13–15 genomför Solna TK rullstolst­ennisens dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden