Mitt i Solna

Fullt godkänd första halva av AIK

Trots många nyförvärv, varav flera SSL-debutanter, har AIK överraskat positivt. Efter första halvan av SSL skiljer bara målskillna­d innebandyh­errarna från en slutspelsp­lats. – Vi har fått ihop bitarna snabbare än jag trodde, säger tränaren ”Binge” Jäderl

- Anders Ekström

Det var ett ”nytt” AIK som tog sin an SSL säsongen 2016/17. In i laget hade tolv nya spelare, varav många var oprövade i högsta serien, tillkommit och hela ledarstabe­n var dessutom ny.

Det fanns därmed en oro att Gnaget skulle få det extra tufft. Men det är inget som innebandyp­ubliken sett efter att drygt halva grundserie­n är avklarad.

– Jag tycker vi har gjort det riktigt bra. Vi har fått ihop bitarna snabbare än jag trodde, jag tycker vi har hållit en bra nivå nu i 14 omgångar. Givetvis har vi haft ett par dippar, men färre än jag trodde innan säsongen, säger Magnus ”Binge” Jäderlund som även han var ny för säsongen.

Många av nyförvärve­n kom från klubbar i Stockholm, som huserade på en lägre nivå. Det har inte synts i SSL, menar Jäderlund.

– De är verkligen inte blyga på plan. De vågar och framför allt vågar de misslyckas. De tar för sig och vill gå framåt och använda våra styrkor att sätta press. Det kanske har blivit lite på bekostnad av jämnheten.

AIK har bland annat slagit Storvreta borta (5-3) och FC Helsingbor­g (9-8).

– Det är imponerand­e att vi kan slå alla lagen när vi har en bra dag. Det känns skönt att veta, fortsätter ”Binge”.

Den första halvan avklarades i snabb takt. 14 omgångar plus två DM-matcher – på drygt två månader. ”Binge” tycker att laget är samspelta och kan ta nästa steg i utveckling­en.

– Tiden talar för oss. Jag tycker vi har skaffat oss ett bra utgångsläg­e inför fortsättni­ngen och ligger bra till både poängmässi­gt och lagmässigt.

AIK ligger alltså nia, med 19 inspelade poäng. Toppåtta går till slutspel och Linköping IBK ligger på åttondepla­tsen, med bättre målskillna­d. Innebandyh­errarna har haft en dryg månads uppehåll och i slutet av december börjar SSL igen. Då blir det återigen ett hektiskt spelschema.

– Vi har tränat på bra under uppehållet och är skadefria. Träningen var lidande under hösten under det täta matchandet, så det har vi tagit igen nu när vi kunnat. Vi har kört mycket offensiv träning,

– Det gäller för oss att vara förberedda och stå pall fysiskt. Vi ska spela 18 matcher till, på två och en halv månad. NHL-känsla på det.

Står målsättnin­gen om fortsatt SSL-status fast?

– Ja, det är steg ett, och att få ihop laget. Vi behöver 32, 34 poäng för fortsatt kontrakt så vi tar ett steg i taget. Därefter kan vi gasa och sikta uppåt. Det är en jämn serie och det saknas givna segrar. Steg två är slutspel och steg tre är att gå all-in i ett slutspel.

 ?? FOTO: AUGUST SPÅNGBERG ?? NÖJD. Huvudträna­ren Magnus ”Binge” Jäderlund är tillfreds med AIK:s första halva av SSL.
FOTO: AUGUST SPÅNGBERG NÖJD. Huvudträna­ren Magnus ”Binge” Jäderlund är tillfreds med AIK:s första halva av SSL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden