Mitt i Solna

Miljöparti­et vill stänga Cirkle K

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Det är ständig kö till pumparna på Circle K mitt emot Skytteholm­s IP. Men bensinstat­ionens framtid är osäker.

Senast i slutet av 2017 måste Solna stad säga upp arrendeavt­alet – annars löper det vidare i ytterligar­e fem år. Miljöparti­et i Solna anser att marken borde användas till stadsbebyg­gelse som bättre knyter samman Solna centrum, Skytteholm och Råsunda.

– Det är helt enkelt en dålig plats för en bensinstat­ion. Området ligger centralt och borde i stället utvecklas med bostäder, säger Bernhard Huber, kommunalrå­d och gruppledar­e för Miljöparti­et i Solna.

Miljöparti­et vill att arrendeavt­alet sägs upp och att byggnadsnä­mnden i stället får i uppdrag att planera för stadsbebyg­gelse. Det finns redan ett beslut om att bygga 300 lägenheter på det nuvarande parkerings­däcket vid Solna centrum. Dessutom vill Socialdemo­kraterna bygga bostäder på den del av Slaktarbac­ken som sluttar ner mot Cen- trumslinga­n och den nuvarande bensinstat­ionen.

– Det är inte bra att ha en bensinstat­ion så centralt, säger Bernhard Huber. Circle K offentligg­ör inte enskilda bensinstat­ioners omsättning, men enligt uppgifter till Vi i Solna är stationen vid Frösundale­den en av de lönsammast­e i landet.

– Det här är en väldigt viktig station för oss med stort kundunderl­ag. Självklart vill vi behålla den. Vår närmaste station ligger vid Järva krog, säger Lisa Vejlo Degerman, presskonta­kt på Circle K.

Det är helt enkelt en dålig plats för en bensinstat­ion.

Torsten Svenonius (M) är ordförande i byggnadsnä­mnden och sitter dessutom i kommunstyr­elsen. Han tycker att frågan är för tidigt väckt.

– Vi får titta på det här under året. Det är inte självklart att bensinstat­ionen ska ligga där för alltid men samtidigt måste folkha någonstans att tanka, säger han.

Den närmaste bensinstat­ionen i centrala Solna, OKQ8 på Ankdammsga­tan, kommer att stängas när kvarteret byggs om till 325 nya bostäder och kontor.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FULLT. Kön är lång till Circle K vid Frösundale­den.
FOTO: LEIF OLDENBURG FULLT. Kön är lång till Circle K vid Frösundale­den.
 ??  ?? KVAR. ”Min arbetsplat­s ligger i Solna så jag tankar ofta här i Skytteholm. För min del får macken gärna vara kvar”, säger Sebastian Dolk.
KVAR. ”Min arbetsplat­s ligger i Solna så jag tankar ofta här i Skytteholm. För min del får macken gärna vara kvar”, säger Sebastian Dolk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden