Mitt i Solna

Det är på gång i Solna centrum

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Det händer mycket i Solna centrum just nu. Somliga butiker flyttar ut, andra flyttar in – och en del flyttar bara runt.

Överallt i Solna centrum skyltas det om att något är på gång att hända under årets första månader.

– Vi får in nya koncept hela tiden och flyttar befintliga butiker till bättre lägen för kunderna. Det är högt tempo just nu. Solna centrum har dragningsk­raft. Expansivt, och bra kommunikat­ioner, säger centrumche­fen Sophie Karls.

Att Rusta öppnar ett nytt varuhus under våren blev känt redan i höstas. Rusta flyttar in på plan 2 och blir granne med Clas Ohlson. Det betyder samtidigt att Swedbank och KappAhl får maka på sig. KappAhl hamnar bredvid H&M på markplanet och Swedbank flyttar till ett nytt läge på Hotellgata­n. Det nya kontoret öppnar redan under januari.

Även Fastighets­byrån flyttar till nya lokaler bredvid SEB där det i dag något missvisand­e står ”Skomakare” och ”Bageri”.

Äta Bra på Restaurang­gatan vid Solna torg lämnar centrum definitivt. I stället flyttar Redfellas in.

– Målet är att Redfellas ska öppna i slutet av februari. Man satsar mycket på fräscha sallader och varma mackor. Redfellas är ganska nya här i Stockholm men finns redan i Nacka Forum där man har varit framgångsr­ika, säger Sophie Karls. Synoptik ingår också i flyttkarus­ellen. Företaget flyttar från Centralgat­an in i centrumvär­men på Hotellgata­n och blir granne med Ur & Penn. Preliminär­t öppnar Synoptik i nya lokalerna i mars.

Dessutom ska Specsavers och Ur & Penn bygga om och moderniser­a sina butiker.

– Det är kul att butikerna satsar i Solna centrum, säger Sophie Karls.

Bankomaten utomhus på Centralväg­en försvinner och ersätts med nya bankomater i ett servicecen­ter mitt emot H &M där Marija Fashion i dag har en tillfällig pop up-butik.

– Det nya servicecen­tret får kontanthan­tering med både uttag och insättning. Det tror jag framför allt våra äldre kunder uppskattar, säger Sophie Karls.

Enligt Sophie Karls har Solna centrum medvind just nu – även om enstaka buti- ker försvinner är inflödet av nya hyresgäste­r stort. Mer än 95 procent av den samlade kontorsyta­n på 20 000 kvadratmet­er är uthyrd.

– Många av kontoren verkar inom hälsa- och sjukvård, där har närheten till Karolinska och vårdcentra­lerna i Solna centrum stor betydelse, säger Sophie Karls.

Det är högt tempo just nu. Centrumche­f Sophie Karls.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NÄRA. Redfellas öppnar snart på Solna Torg. Rusta öppnar sitt varuhus under våren. Swedbank flyttar till Hotellgata­n.
NÄRA. Redfellas öppnar snart på Solna Torg. Rusta öppnar sitt varuhus under våren. Swedbank flyttar till Hotellgata­n.
 ?? FOTO: LARS CLASON ?? SNURR. Det händer mycket i Solna centrum under årets första månader.
FOTO: LARS CLASON SNURR. Det händer mycket i Solna centrum under årets första månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden