Mitt i Solna

Jack Russel terrier är Solnaborna­s favorit

- Jonas Carlsson

Hunden sägs vara människans bästa vän. Men vilken hundras föredrar Solnaborna allra mest? Nu har statistik kommit som avslöjar just den saken.

Det är Jack Russel terrier som är mest populär hos Solnaborna. Enligt Jordbruksv­erkets statistik fanns det 83 stycken Jack Russel terriers i Solna år 2016.

Det är också en väldigt populär hundras i resten av landet. Totalt finns 22 474 Jack Russel terriers i Sverige

Den näst populärast­e hunden i Solna är labrador retriever. Det bor 81 stycken hundar av den rasen i kommunen. Ute i landet finns det totalt 27 416 stycken. Trea på listan kommer schäfern. I Solna bor det 76 stycken och totalt i Sverige finns det 29 504 stycken. Alla tre hundraser som ligger i topp i Solna är alltså väldigt vanliga ute i landet. En skillnad när man jämför statistike­n från Solna med resten av landet är att schäfern är vanligast i landet av de tre hundraser som ligger i topp i Solna, medan schäfern bara är trea i Solna. Enligt Jordbruksv­erket finns det totalt 855 905 hundar i hela Sverige, fördelade på 631 846 ägare. Det finns totalt 2 686 hundar i Solna.

Molly är det vanligaste hundnamnet i Sverige, 7 351 hundar lystrar till namnet när matte eller husse kallar. Det finns ingen sammanstäl­ld statistik per kommun vad gäller hundnamn.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? POPULÄR. Solnaborna föredrar Jack Russel terrier.
FOTO: MOSTPHOTOS POPULÄR. Solnaborna föredrar Jack Russel terrier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden