Mitt i Solna

Algotsson vill bli bättre än i fjol

- Anders Ekström

Solna konståknin­gs Matilda Algotsson är en av Sveriges bästa konståkare. Nästa vecka väntar senior-EM – för andra året i rad. Ett starkt kvitto på framgång.

– Det ska bli jättekul att få chansen igen, säger 18-åringen.

Förutom Matilda består truppen av Joshi Helgesson samt Alexander Majorov. I förra årets EM kom Matilda på en 13:e plats.

– Det var bättre än jag trodde. Det känns jättekul att vara en av Sveriges bästa åkare, säger hon.

Med ett EM i benen blir det lite skillnad denna gång.

– Ja, absolut. Förra gången var det nervöst eftersom det var första gången, men jag lyckades hålla den på en bra nivå. Ett EM pågår under längre tid än vad en vanlig tävling gör och det är en större organisati­on. Årets EM avgörs i tjeckiska Ostrava mellan 25 och 29 januari.

– Det vore kul om jag kan bli ännu bättre än senast. Så länge jag presterar vad jag vet att jag kan så är jag nöjd. Sedan får man hoppas på det bästa.

Hur är formen?

– Bra, tycker jag. Jag kom sjua i en tävling i Polen den gångna helgen och kom in i tävlandet igen. Jag tycker jag ligger bra i fas och tränat mitt program mycket på träning, avslutar Matilda Algotsson. Förutom EM-platsen kan Solna konståknin­g även glädjas att de har fem åkare uttagna till NM, som avgörs på Island i mars.

Det känns jättekul att vara en av Sveriges bästa åkare.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? EM. Matilda Algotsson är rankad som näst bäst på damsidan i Sverige. Nästa vecka väntar hennes andra EM.
FOTO: MICHAEL FOLMER EM. Matilda Algotsson är rankad som näst bäst på damsidan i Sverige. Nästa vecka väntar hennes andra EM.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden