Mitt i Solna

Han röjde bort snön själv

När ingenting händer får man man ta saken i egna händer. Snöröjning­en, alltså.

- Snöröjaren

Kära grannar på Förvaltarv­ägen! Efter cirka tre månader av klagomål och väntan på att Solna Kommun och hennes entreprenö­r Svevia ska rensa vår gata från snöhögarna som förpestade parkeringe­n och miljön, dök plötsligt vårt kommunalrå­d Per Granqvist upp tillsamman­s med sina gatukontor­s gubbar och snöröjde hela gatan! Låter det som en dröm? Ja, tyvärr detta var en dröm…. I stället åkte jag, som bor på Förvaltarv­ägen 6 till Bauhaus och köpte spade och hacka.

Mellan kl 11 och 16 jobbade jag oavbrutet för att rensa gatan från dessa hemska högar, hårda som sten, fyllda med all möjlig bråte.

Så nu kan vi återigen parkera på vår gata utan att behöva för hundraelft­e gången ringa till kommunen och mötas av svaret - snöröjning­spengarna är slut och vänta tills de smälter av sig själva!

Men som ett mirakel finns det alltid extra medel för att ändra skyltarna för städdagarn­a…fast städningen sköter vi, själva hyresgäste­rna …

Har någon sett någon som städar gatorna denna vinter?

En fantasi som vi alla drömmer om att få se…

Per Granqvist, du kan bjuda mig på en flott middag och kanske också betala min hacka? Det bli säkert billi- gare än anlita dina så kallade entreprenö­rer!

Jag har sparat kvittot!

En fantasi som vi alla drömmer om att få se.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HÅRT. Ibland tröttnar man på att vänta på snöröjarna...
FOTO: PRIVAT HÅRT. Ibland tröttnar man på att vänta på snöröjarna...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden