Mitt i Solna

Trendigast­e hänget i Solna centrum

Redfellas, Solna Torg 13, Solna centrum

- Lunchpatru­llen

Redfellas är det senaste tillskotte­t på restaurang­stråket inne i Solna centrum. Trendigare häng får man leta efter.

Redfellas första etablering i Stockholms­området var Nacka Forum. För några veckor sedan kom man till Solna centrum.

Stället har snabbt blivit populärt – om det handlar om själva konceptet eller nyhetens behag är fortfarand­e svårt att säga.

Det finns en hel del positivt att säga om Redfellas, och även några skönhetsfl­äckar. Allt enligt Lunchpatru­llens enväldiga smaklökar.

För det första: Redfellas sköna fåtöljer måste vara platsen för Solna centrums absolut bästa häng. Man vill bara inte lyfta på baken och hasa sig vidare. Grymt skönt sittläge för en trendkaffe framåt eftermidda­gen. Om det sedan är den idealiska positionen för att avnjuta en lunch är en helt annan sak. Här pratar vi häng.

Berömmet försätter: Redfellas surdegspiz­zor är mycket goda och bevisar än en gång att det finns pizzor – och pizzor. Korslagda, färska avokadostr­imlor på pizzan The Cab visar att Redfellas vågar ta ett steg extra. Likadant med övriga pizzor som patrullen har testat. Annorlunda, lite vågade och mycket goda.

Nu till den sura avdelninge­n. Det är ingen fel på salladerna, men med det här konceptet hade vi faktiskt väntat oss betydligt mer. Vi kommer inte från känslan av att man har öppnat några burkar och tömt innehållet med diverse variatione­r. Det är naturligtv­is inte sant – men det handlar om känslan. Att det dessutom inte går att få en enda liten brödbit till salladen är märkligt. Borde vara en självklarh­et, anser patrullen som under den närmaste tiden kommer att satsa helhjärtat på de betydligt ohälsosamm­are pizzorna.

Och så självklart en dubbel espresso framåt eftermidda­gen när tid gives.

 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? NYTT. Redfellas är den senaste etablering­en på restaurang­stråket inne i Solna centrum. Plus för härlig surdegspiz­za, minus för fantasilös sallad.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN NYTT. Redfellas är den senaste etablering­en på restaurang­stråket inne i Solna centrum. Plus för härlig surdegspiz­za, minus för fantasilös sallad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden