Mitt i Solna

Kval till basketliga­n för AIK:s damer

- Anders Ekström

AIK:s basketdame­r är klara för kval uppåt. Detta står klart redan innan Superettan är helt färdigspel­ad. Snart kan dessutom herrlaget bli klara för högsta ligan.

Bara en förlust på hela säsongen och övertygand­e spel. AIK:s basketdame­r har verkligen visat framfötter­na i Basketetta­n och i fortsättni­ngsserien Superettan.

Redan innan serien är färdigspel­ad är nu AIK klara för kval uppåt.

– Vi har varit inställda på att nå hit hela säsongen så det känns inget speciellt just nu. Men det är klart att det är skönt att vara klara för kval redan nu, berättar tränaren Anders Härd. På söndagen besegrades Högsbo borta (77-61) i seriefinal­en. Just Högsbo följer med AIK till kvalet till basketliga­n. Dessutom kommer de två sist placerade lagen i basketliga­n att få kvala mot de båda lagen från Superettan.

– Vi har en bred och bra trupp med många hungriga spelare. Det är lättare att jaga än att försvara sin plats. Vi har allt att vinna i ett kval, lagen uppifrån har allt att förlora, fortsätter Anders Härd.

– Just den mentala inställ- ningen ska hjälpa oss och vårt mål är att gå upp. Det är lite klyschigt, men vi ska ta en match i taget och se vad det räcker till. Mycket kan hända på vägen. AIK:s herrlag går även de bra i ligaspelet och ser ut att nå topp-två. Därmed skulle de då vara klara för Basketliga­n. Men det räcker inte med att bara gå dit rent sportsligt, man måste även uppfylla vissa kriterier. Denna ansökan till förbundet har AIK därför skickat in för båda lagen

Vi har allt att vinna i ett kval.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? KLARA. Anders Härd och hans AIK är klara för kval till Superligan. Det börjar mot slutet av mars.
FOTO: MICHAEL FOLMER KLARA. Anders Härd och hans AIK är klara för kval till Superligan. Det börjar mot slutet av mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden