Mitt i Solna

60-plussare samlades på mässa

Mode, hälsa, antikvitet­er, mat – och lite politik. Det fanns en hel del att ta in på 60plusmäss­an i Solnahalle­n.

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Ett av de största dragplåstr­en var antikexper­t Peder Lamm som berättade om hur man själv kan värdera sina gamla föremål.

– Lamm ska vi lyssna på. Vi är ju själva på väg att bli antikvitet­er, skojade Birgit Degerman från Huvudsta som besökte mässan tillsamman­s med väninnan Gunnel Rambell från Gamla Råsunda.

Anita Eriksson och Erik Westlund hade med sig en egen antikvitet som de gärna ville få värderad. Runt Anitas hals hängde ett märkligt smycke.

– Det är en nagelpetar­e, från någon gång på 1800talet. Det har tillhört min morfar. Det vore roligt att få veta om den är värd någonting, sa Anita. Rosita Mandahl från Skytteholm och särbon Kjell Nordenvall från Farsta strosade runt bland evenemange­n utan egentligt mål.

– Vi går mest omkring och tittar och ser om vi kan hitta något att äta. Jag har bott i Solna i 16 år och det här är första gången jag är på mässan. Riktigt trevligt, tyckte Rosita Mandahl.

Kjell Nordenvall trivdes också men kunde inte låta bli att jämföra med hemkvarter­en i Farsta.

– Här måste jag betala parkerings­avgift dygnet runt. Och sedan ändrar man gatornas städtider hela tiden. Solna är en knäpp kommun, tyckte han och fick medhåll av sin särbo. Det är tveksamt om kritiken nådde fram till Kristdemok­raternas monter. KD var det enda partiet på plats och kommunalrå­det Samuel Klippfalk, som är ordförande i omsorgsnäm­nden, tog tillfället i akt att informera om partiets färska förslag om sänkt pensionärs­skatt.

Förslaget innebär att en pensionär som har 18 000 kronor i månaden får 463 kronor mer kvar i plånboken.

– För pensionäre­r med låga inkomster är skattegape­t redan mindre eftersom skatten har sänkts i flera steg, sa Samuel Klippfalk.

Den sänkta pensionärs- skatten kostar statskassa­n 12,8 miljarder kronor per år. Ett inkomsthål som KD vill fylla ut genom att höja momsen på varor och tjänster med en procentenh­et.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? MODE. Gunnel Rambell från Gamla Råsunda och Birgit Degerman från Huvudsta ville se modevisnin­gen.
FOTO: LEIF OLDENBURG MODE. Gunnel Rambell från Gamla Råsunda och Birgit Degerman från Huvudsta ville se modevisnin­gen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden