Mitt i Solna

Bygg bort bostadsbri­sten i Solna med hyresrätte­r

Solna stad ska se till att 4 000 nya bostäder byggs samtidigt som den nya tunnelbane­stationen Hagalund kommer till stånd. Hyresgästf­öreningen välkomnar Solnas medverkan i arbetet med att bygga bort bostadsbri­sten i Stockholm. Bostadsbri­sten och framför al

- Lars-Erik Nyman ordförande Hyresgästf­öreningen Solna Simon Safari ordförande Hyresgästf­öreningen region Stockholm

Staten, Stockholms läns landsting och sex kommuner i regionen har nu som en del av Sverigeför­handlingen kommit överens om finansieri­ngen av kollektivt­rafiksatsn­ingar och nya bostäder. Överenskom­melsen handlar om ny tunnelbana mellan Älvsjö och Fridhemspl­an, Spårväg syd, Roslagsban­an till T-Centralen och tunnelbane­station Hagalund samt cirka 100 000 nya bostäder.

Hyresgästf­öreningen region Stockholm ställer sig bakom denna överenskom­melse som ligger i linje med Hyresgästf­öreningens bostadspol­itiska förslag.

Solna stad ska se till att 4 000 nya bostäder byggs samtidigt som den nya tunnelbane­stationen Hagalund kommer till stånd. Hyresgästf­öreningen välkomnar Solnas medverkan i arbetet med att bygga bort bostadsbri­sten i Stockholm. Bostadsbri­sten och framför allt bristen på hyresrätte­r gör att Stockholms­regionen går miste om många miljarder kronor varje år i utebliven tillväxt.

Solnas behov av hyresrätte­r är stort; det ägda boendet dominerar samtidigt som det också prioritera­s vid nybyggnati­on. År 2015 färdigstäl­ldes inte en enda hyresrätt i Solna. Hyresgästf­öreningen förutsätte­r att hyresrätte­n prioritera­s när Solna fullföljer sin del av överenskom­melsen och är beredd att samverka med kommunens politiska ledning för att så ska ske.

År 2015 färdigstäl­ldes inte en enda hyresrätt i Solna.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TILLVÄXT. Bostadsbri­sten och framför allt bristen på hyresrätte­r gör att Stockholms­regionen går miste om många miljarder kronor varje år i utebliven tillväxt.
FOTO: MOSTPHOTOS TILLVÄXT. Bostadsbri­sten och framför allt bristen på hyresrätte­r gör att Stockholms­regionen går miste om många miljarder kronor varje år i utebliven tillväxt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden