Mitt i Solna

Kenny matchhjält­e på Tele2 Arena

- Anders Ekström

AIK fortsätter att vara storebror i derbysamma­nhang. På måndagen besegrades återigen Djurgården och stora hjältar blev det ramstarka försvaret – och reservmålv­akten Kyriakos Stamatopou­los.

Ja, det berömda derbyspöke­t håller i sig. Djurgården har förtvivlat svårt att vinna i stockholms­derbyna och måndagskvä­llen var inget undantag.

Trots ett ganska högt tryck från hemmalaget lyckades inte DIF få in bollen på Tele2. Inhopparen Simon Therns mål i den 20.e matchminut­en, som styrdes på hemmaförsv­aret, blev matchens enda. DIF pressade på för en kvittering men lyckades inte få in bollen. I vägen stod ett ramstarkt försvar med kapten Nisse Johansson och Jesper Nyholm i vägen. Dessutom en storspelan­de kanadensar­e i målet. Kenny Stamatopou­los, som vanligtvis är reservmålv­akt, gjorde flera högklassig­a räddningar och blev stor matchhjält­e.

– En ganska tight fight. Vi fick målet och har därefter en tendens att inte stressa upp oss. Det kändes bra och stabilt trots Djurgården­s slutforcer­ing med många offensiva spelare, säger tränaren Rikard Norling till AIK. se. Segern innebar att AIK gjort sin bästa start sedan 2009. Då blev det som bekant SMguld. AIK ligger fyra i Allsvenska­n med en match mindre spelad. På måndag väntar serieledan­de Malmö FF hemma.

Lite smolk i glädjebäga­ren var att både Per Karlsson och Stefan Ishizaki tvingades utgå med skador, oklart hur allvarligt.

Det kändes bra och stabilt.

 ?? FOTO: STEFAN HOLM ?? OMUTLIG. AIK:s försvar, med Nisse Johansson och målvakten Stamatopou­los i spetsen, höll nollan i derbyt.
FOTO: STEFAN HOLM OMUTLIG. AIK:s försvar, med Nisse Johansson och målvakten Stamatopou­los i spetsen, höll nollan i derbyt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden