Mitt i Solna

Fotbollsla­g fick slut på gnället

Under hösten drogs Koltrasten fritids på Ulriksdals­skolan med en del konflikter. Lösningen blev att starta ett fotbollsla­g som fick namnet Koltrasten United.

- Redaktione­n

Ihöstas hade vi en period där det blev konflikter mellan barn på vår avdelning, då de tillhörde olika klasser och olika fotbollsla­g på fritiden. Vi som jobbar här och föräldrar samverkade för att markera att det här inte var okej. Sedan en vacker dag, så kom det fram ett par barn som hade en idé om att starta ett fotbollsla­g på avdelninge­n. Då vände allting, säger Andreas Åkesson, fritidsled­are på Koltrasten. Flera barn var intressera­de av att delta i laget som till slut fick namnet Koltrasten United. Andreas tränade laget några gånger under fritidstid. Sedan både utmanade laget och fick utmaningar från andra fritidsavd­elningar på skolan.

Konflikter­na mellan klasserna på avdelninge­n försvann helt och att ha roligt på fotbollspl­anen tillsamman­s fick ta plats.

– När idén kom från barnen själva att starta det här laget, så ska man självklart rida på den vågen. Då är det bara att vattna blomman och se hur den kan växa sig större. I dag består laget av killar och tjejer. De flesta spelar i olika lag på fritiden, några spelar inte fotboll alls.

– För att fortsätta utveckla laget och för att få nya utmaningar, så försökte jag få kontakt med andra skolor i Solna och Stockholm.

Först åkte man och spelade bortamatch i Bergshamra mot deras fritidslag. Nyss tog man emot ett fritidslag från Älvkvarnss­kolan på Ulriksdals­skolan. Nytt för den här matchen var fyra nyförvärv – alla tjejer – som anmälde intresse för att spela i laget.

– Det handlar inte om vinster eller förluster i slutändan. Det handlar om gemenskap och att visa respekt för varandra. Känslan av att åstadkomma något tillsamman­s. Självklart är det roligare att vinna matcher tillsamman­s än att förlora, men så länge vi peppar varandra och är positiva så får vi en härlig resa tillsamman­s. Koltrasten Uniteds resa fortsätter med fler träningar och förhoppnin­gsvis nya motståndar­e från andra skolor.

Det handlar inte om vinster eller förluster i slutändan. Det handlar om gemenskap och att visa respekt för varandra.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS ÅKESSON ?? MIXAT. Koltrasten United är ett lag som mixar tjejer och killar.
FOTO: ANDREAS ÅKESSON MIXAT. Koltrasten United är ett lag som mixar tjejer och killar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden