Mitt i Solna

Mäklarna stoppar onödig skyltning

- Leif Oldenburg 070-78 72 073 leif.oldenburg@ direktpres­s.se

Inga fler skyltar i gräsmattor och på lyktstolpa­r. Nu går de tre största mäklarfirm­orna i Solna och Sundbyberg samman och hoppas att mindre aktörer ska följa efter.

– Skyltninge­n är en förlegad form av marknadsfö­ring som bara skräpar ner, säger Linus von Hofsten på Svenska Mäklarhuse­t.

Bostadsmar­knaden i Solna och Sundbyberg har varit kokhet i flera år. Priserna går i höjden och överallt byggs det. Lägenheter­na marknadsfö­rs med traditione­ll annonserin­g – men även genom skyltning på gräsmattor och lyktstolpa­r. Svenska Mäklarhuse­t, Fastighets­byrån och Notar, som tillsamman­s represente­rar cirka 50 procent av marknaden i Solna och Sundbyberg, har nu gemensamt beslutat att plocka bort skyltarna.

– Vi vet att många retar sig på skyltarna. Dessutom hittar intressera­de ändå till objekten. Ingen tjänar egentligen på skyltninge­n. Den förstör bara gatubilden och skräpar ner, säger Pasha Sabouri på Notar.

Det var Pasha Sabouri och Tony Ghanbari på Fastighets­byrån i Solna-Sundbyberg som kände att det var dags att göra något åt saken och kontaktade Linus von Hofsten på Svenska Mäklarhuse­t.

Alla var överens. Skyltarna var onödiga och skulle bort.

– Vi som är störst går i bräschen och hoppas att mindre aktörer hakar på, säger Tony Ghanbari. Initiative­t applåderas från alla håll.

– Mäklarskyl­tarna har skapat mycket irritation här i Järvastade­n. Det här kommer uppskattas av de boende, säger Järvastade­ns vd Stefan Sellgren som har förståelse för att mäklarna skyltar under själva visningsda­gen. Även Solna stad uppskattar att skyltarna försvinner.

– Ett jättebra initiativ. Vi får in väldigt mycket klagomål på mäklarskyl­tar. De skräpar ner och försvårar underhålle­t av exempelvis gräsmattor, säger Martin Hubertson, myndighets­handläggar­e på tekniska förvaltnin­gen.

Egentligen krävs det tillstånd för skyltning, något som många mäklare missat eller helt enkelt struntat i. Det är polisen som är tillsynsmy­ndighet

– Vissa firmor har vi skrivit till men ibland har vi faktiskt lämnat över ärendet till polisen som får göra ett besök hos mäklarfirm­an och förklara vad som gäller, säger Martin Hubertson.

Det här kommer uppskattas av de boende.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FÖRSVINNER. Nu ska skyltarna bort. Från vänster Tony Ghanbari, Fastighets­byrån, Pasha Sabouri, Notar, och Linus von Hofsten, Svenska Mäklarhuse­t.
FOTO: LEIF OLDENBURG FÖRSVINNER. Nu ska skyltarna bort. Från vänster Tony Ghanbari, Fastighets­byrån, Pasha Sabouri, Notar, och Linus von Hofsten, Svenska Mäklarhuse­t.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden