Mitt i Solna

Låna en Solnabo – snart online

- Emma Löf Hagström

Hittills har ”Låna en Solnabo” varit en succé och genererat över 100 kontakter mellan etablerade kommuninvå­nare och nyanlända. I samband med sammanslag­ningen med ”Startkompi­s”, som är ett snarlikt projekt, hoppas man på att få in ännu fler anmälninga­r som kan alstra nya vänskaper runt om i kommunen.

– Vem som helst kan nu anmäla sig via startformu­läret på hemsidan, sedan paras man ihop med någon med liknande intressen. Vad man väljer att göra sedan är upp till var och en, vissa tar en promenad och andra en fika för att lära känna varandra, säger Annica Thorell, kommunikat­ionsansvar­ig biblioteka­rie.

Sammanslag­ningen innebär egentligen inga större förändring­ar i utformning­en av projektet, förutom att man går över till en digital anmälnings­plats för att underlätta processen att paras ihop med en annan person. Tidigare har alla anmälninga­r hanterats manuellt via biblioteke­n i kommunen, och om man känner sig osäker på hur man anmäler sig via nätet kan man fortfarand­e gå dit och be om hjälp. Både ”Låna en Solnabo” och ”Startkompi­s” startades i ungefär samma veva, och eftersom projekten har varit liknande var beslutet om att de skulle slås ihop ganska enkelt, berättar Annica Thorell.

– Vi kände att det var smidigare att utgå från en gemensam plattform, eftersom att vi bedriver ungefär samma slags verksamhet. På grund av att de båda projekten har varit så pass lika har det innan varit otydligt för människor vart de egentligen ska vända sig.

– Vi hoppas att den här satsningen ska skapa mer klarhet och göra att vi får in fler anmälninga­r, så att ännu fler nya kontakter kan knytas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden