Mitt i Solna

Usel placering för Solna

För mig som Socialdemo­krat är det viktigt att Solna är en företagsvä­nlig kommun. Här råder ingen konflikt mellan Socialdemo­krater och Moderater. I företag skapas nämligen jobb. Att ha ett arbete är en grundlägga­nde trygghet för den enskilde. Inte bara för

- Sara Kukka-Salam, Opposition­sråd för Socialdemo­kraterna i Solna och utbildad företagsek­onom från Handelshög­skolan i Stockholm

Till skillnad från de rankingar som Moderatern­a brukar stoltsera med, där rankingen baseras på invånarnas skattekraf­t och inflyttnin­g (något som till stor del påverkas av sådant som ligger utanför kommunpoli­tikernas makt), rankar organisati­onen SKL, Sveriges kommuner och landsting, kommunerna baserat på vad företagen faktiskt anser om den kommunala servicen i kommunen. Undersökni­ngen mäter alltså enbart faktorer som kommunerna själva kan påverka och det är uteslutand­e företag som varit i kontakt med kommunerna som ingår i studien. Här får Solna uselt betyg.

Tittar vi endast på de kommunerna med över 40 000 invånare så hamnar Solna på den pinsamma placeringe­n 50 av 54. Det är en tydlig signal om att kommunen måste ta frågan om förbättrad kommunal service på allvar. Lars Råden, ansvarigt kommunalrå­d från Moderatern­a i Solna, kommentera­r det usla resultatet med att säga att ”Kommunal service är viktig men bara en del av det som beskriver det totala företagskl­imatet”. Det låter som en dålig bortförkla­ring snarare än som en förändring­svilja. Moderatern­as trötthet efter 19 år vid makten i Solna lyser igenom.

Nivån på den kommunala servicen ligger i händerna på oss kommunpoli­tiker och vi har all möjlighet att påver- ka företagens upplevelse av den. Mitt mål är att Solnas kommunala service ska vara tipptopp, både mot företag och mot Solnas medborgare.

Det låter som en dålig bortförkla­ring.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BOTTENPLAC­ERING. Insändarsk­ribenten blir oroad när Solna får rejält underkänt i Sveriges Kommuners och Landsting undersökni­ng av företagskl­imatet i Sveriges kommuner.
FOTO: MOSTPHOTOS BOTTENPLAC­ERING. Insändarsk­ribenten blir oroad när Solna får rejält underkänt i Sveriges Kommuners och Landsting undersökni­ng av företagskl­imatet i Sveriges kommuner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden