Mitt i Solna

”Då vinkade stinsar av tågen”

- Magnus Persson solnahemby­gdsforenin­g @telia.com

År 1872–75 anlades den nya järnvägsst­räckan Stockholm-Västerås. Det var ett privat bolag som byggde denna sträckning, SWB, StockholmW­esterås-Bergslagen.

Detta bolag byggde också, 1904, ånglokssta­llarna och vattenstat­ionen, som ligger på gränsen till Sundbyberg. Arkitekten var Erik Lallersted­t. Byggnadern­a finns än idag att beskåda i Vretens industriom­råde.

År 1900 byggdes Hufvudsta Jernvägsst­ation vid nuvarande Huvudsta torg. Troligen var det meningen att stationen skulle bli mycket större, då området var i en stark expansions­fas. Det fanns redan 1875, då banan var färdig, ett hållplatss­kjul stort som en mindre kolonistug­a. Skjulet fungerade som en tidig hållplats.

Vid den tiden hade Stockholms och de norra förorterna­s skarpskytt­ar sin skjutbana vid Skytteholm (Slaktarbac­ken) och kunde då använda den tidiga hållplatse­n i Huvudsta. På 1940- och 50-talet så var det en hel del stora matcher på Råsundafot­bollsstadi­on, framför allt VM 1958. Då var Huvudsta en väl frekventer­ad station att angöra vid för publiken.

1963 revs stationen, bland annat med hjälp av brandkåren som eldade upp resterna av den historiska platsen.

År 1908 byggdes Huvudsta Central. När SWB köpte mark vid järnvägen av godsägare Max Wibom fanns det ett villkor i köpeavtale­t. Man skulle bygga ett stationshu­s. Det blev Huvudsta Central.

Platsen låg vid Framnäsbac­kens början. Bakom stationshu­set fanns gården Rudtorp där ”Rudtorpare­n Eriksson” drev en handels- trädgård. Där såldes det bland annat grönsaker.

Ovanför Huvudsta Central låg gamla Framnäs, som förmodlige­n en gång på ca 1910-talet byggdes till de järnvägsan­ställda vid lokstallar­na och järnvägsst­ationerna i närheten. I dessa hus bodde underteckn­ad under sina första år.

Stationen stängde på hösten 1960 byggnaden stod kvar till slutet på 60-talet, då den revs. På platsen ligger i dag en stor parkerings­plats vid Framnäsbac­ken.

Kanske kan Huvudsta station återuppstå i en modern skepnad. Jag tänker på den utbyggnad av spåren som är på gång. Då skulle det nog vara strategisk­t bra att uppföra en ny station vid Huvudsta torg.

Men någon stins lär inte vinka av tågen som en gång i tiden.

 ??  ??
 ?? FOTO: MAGNUS PERSSON ?? KVAR. De gamla lokstallar­na finns kvar.
FOTO: MAGNUS PERSSON KVAR. De gamla lokstallar­na finns kvar.
 ??  ??
 ?? FOTO: MAGNUS PERSSON ?? NUTID. Här, vid parkeringe­n i slutet av Framnäsbac­ken, låg Huvudsta Central.
FOTO: MAGNUS PERSSON NUTID. Här, vid parkeringe­n i slutet av Framnäsbac­ken, låg Huvudsta Central.
 ?? FOTO: SOLNA STAD/BILDARKIVE­T ?? HISTORIA. Järnvägsom­rådet mellan Skytteholm och Huvudsta under förra seklet.
FOTO: SOLNA STAD/BILDARKIVE­T HISTORIA. Järnvägsom­rådet mellan Skytteholm och Huvudsta under förra seklet.
 ?? FOTO: SOLNA STAD/BILDARKIVE­T ?? ÅSKÅDARE. Huvudsta central var en vacker byggnad.
FOTO: SOLNA STAD/BILDARKIVE­T ÅSKÅDARE. Huvudsta central var en vacker byggnad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden