Mitt i Solna

Vackraste lunchvyn i hela Solna

Granne med Pampas Marina ligger restaurang Grodhavet. Lunchpatru­llen var förbi på ett besök för att testa lunchen. Lever den upp till förväntnin­garna och det mysiga läget vid vattnet?

- Lunchpatru­llen

Och svaret är ja. Läget är definitivt härligt. Restaurang­en är byggd så att det känns som om man sitter på en brygga – även om det naturligtv­is är tydligt att du ändå sitter på en restaurang.

När Lunchpatru­llen är på besök skiner julisolen och det är så där lagom lite blåst. Det känns att du äter nära vattnet, men att det samtidigt är behagligt.

Hur är då själva maten? Den går att sammanfatt­a som bra. Lunchpatru­llen testade det dyraste på lunchmenyn, nämligen en ”Biff Grodhavet”, oxfilé med syrad lök och senap samt potatis.

Goda ingrediens­er brukar innebära god mat, men frågan är om lunchprise­t på 175 kronor var värt det. Som tur är varierar priserna och just den här dagen gick det att välja mellan två olika rätter på 89 kronor, vilket var de billigaste rätterna. Dessa rätter var oxbringa med senap, persilja och rostade rotfrukter eller en skärgårdsp­asta med musslor, räkor och röding.

Lunchpatru­llen testade enbart en rätt, men ingrediens­erna gav ändå en fingervisn­ing om att även de billigare alternativ­en var tillagade med omsorg.

Till maten ingick vatten, sallad, knäckebröd med smör och kaffe. Salladen var en blandning av standardin­gredienser med bland annat sallad och majs. Inget som överraskar, men det smakade fräscht.

Den stora behållning­en är ändå läget. Det är absolut värt ett besök på Grodhavet.

 ??  ??
 ??  ?? MAT. Gör magen nöjd.
MAT. Gör magen nöjd.
 ??  ?? SITTPLATS. I partiet som sticker ut längst bort satt Lunchpatru­llen och åt.
SITTPLATS. I partiet som sticker ut längst bort satt Lunchpatru­llen och åt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden