Mitt i Solna

Gissa vad de väntar på?

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se 070-78 78 706

Många Pokémonäls­kare hade nyligen samlats vid Karolinska institutet för en riktig folkfest. Detta var en av flera challenges som pågick i världen samtidigt som det stora Pokémon Go Fest-evenemange­t i Chicago ägde rum.

– Vår del går ut på att fånga så många Pokémon vi kan, säger Johan Bohlin från Pokemon Go Solna/Sundbyberg som var närvarande vid just den här challengen vid Karolinska institutet.

På Facebook heter grup- pen ”Pokémon Go Solna/ Sundbyberg NYA”. Men det var inte enbart Solnabor och sundbyberg­are på plats. Johan Bohlins systerson Erik Jonsson hade kommit långväga för att delta.

– Jag har åkt hit ända från Östersund, säger Erik Jonsson. Det som verkar vara Pokémon Go:s styrka är att det är roligt att spela spel samtidigt som man får röra på sig.

– Man kan fånga många pokémon och får samtidigt vara ute, säger Linda Alnebo.

Men det har trots allt kanske inte har synts till lika många entusiaste­r som har varit ute och letat figurer som förra sommaren. Johan Bohlin tror att det hela är på återgång på grund av nya saker som händer i spelet.

– Folk som inte har spelat på länge märker att det har hänt mycket sedan senast, säger han. Det märks att Pokémon Go är något som drar till sig både äldre och yngre, kvinnor som män. Det bekräftas av Therése Therén som också är från Facebookgr­uppen Pokemon Go Solna/Sund- byberg nya. Pokemon Go är till för alla.

– Jag har sett pensionäre­r med rullatorer som spelar Pokémon, säger Therése Therén.

Några dagar efter startkväll­en får Vi i Solna tag på Johan Bohlin för att höra hur allting gick. Beroende på hur väl gruppen gjorde ifrån sig kunde de bland annat vinna tidsbonusa­r och få tillgång till att fånga Pokémon som aldrig har funnits tillgängli­ga förut. Det gick alldeles utmärkt för gruppen, visar det sig.

– Det känns bra. Det har varit jätterolig­a dagar. Vi håller på just nu och fångar två Legendary Pokémon, säger Johan Bohlin.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? POKÉMON GO. Johan Bohlin, Erik Jonsson, Calle Castelius och Therése Therén.
FOTO: JONAS CARLSSON POKÉMON GO. Johan Bohlin, Erik Jonsson, Calle Castelius och Therése Therén.
 ??  ?? SPELAR. Erik Ås och Andreas Minne har roligt.
SPELAR. Erik Ås och Andreas Minne har roligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden