Mitt i Solna

Pendlarpro­test i Ulriksdal

Eventuellt kommer stoppen att halveras vid Ulriksdals station under högtrafik. John Svensson har precis flyttat till Järvastade­n och är beroende av pendeltågs­trafiken för att få livspussle­t att gå ihop. Han har nu startat en namninsaml­ing som protest och

- Jonas Carlsson

– Människor här är genuint oroliga, menar John Svensson

et handlar om så kallat skip stop, alltså att pendeltåg i högtrafik passerar en station färre gånger. För Ulriksdals station så skulle det innebära att antalet avgångar halveras under högtrafik.

För John Svensson, som nyligen flyttade hit med sin familj för att pendeltåge­t utgör en bra sträcka till hans jobb i stan, utgör stationen en bra grund för att få livs- pusslet att gå ihop. John Svenssons vardag består av hämtning och lämning på dagis och resor till och från jobbet.

Indragna avgångar är oroväckand­e, eftersom det inte finns någon annan spårtrafik i stadsdelen förutom pendeltåge­t.

Han har skapat en protestlis­ta på nätet, som för närvarande har 250 underskrif­ter, och skrivit ett brev till den borgerliga majoritete­ns politiker i Solna med en uppmaning att de inte ska stödja det förslag som finns från Stockholms läns landsting.

– För att vi skulle kunna bo kvar, så kände jag att jag behövde agera, säger han. Han känner folks stöd, eftersom det är en fråga som ligger nära alla. – Det är ett otroligt enga- gemang i den här frågan. Det här slår till i hjärtat på människor, säger John.

Att det här skulle kunna spara några minuters restid för en del människor, tycker John Svensson inte är jämförbart med att andra inte kan resa med under vissa tider. Han upplever att det redan nu är trångt på tågen och påpekar att det byggs nytt i området.

– Det här kan inte vara samhällsek­onomiskt försvarbar­t, säger han.

”Det är ett otroligt engagemang i den här frågan.”

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? RESENÄR. John Svensson använder sig ofta av pendeltågs­trafiken och har dragit igång en namninsaml­ing i protest mot neddragnin­garna.
FOTO: JONAS CARLSSON RESENÄR. John Svensson använder sig ofta av pendeltågs­trafiken och har dragit igång en namninsaml­ing i protest mot neddragnin­garna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden