Mitt i Solna

Vasalund förstärker offensiven

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Vasalund hade en halvmotig vår i division 1 norra och avslutade som tabellsexa inför uppehållet. I helgen startar serien igen och ett förstärkt VIF hoppas nu kunna förbättra sina prestation­er och resultat på planen.

Förra säsongen slutade som bekant med kvalspel uppåt för det lokala fotbollsgä­nget. Men framgångar­na hade även sina nackdelar. När årets säsong drog i gång, i början på året, kunde nya tränaren Kalle Karlsson konstatera att många spelare lämnat. Även om laget förstärkte bra – så blev spelartapp­en kännbara.

– Vi hade totalt tolv man ut, vilket var en för stor omställnin­g för att kunna upprepa 2016. Vi har i år varit för mycket upp och ner tycker jag, säger tränaren Kalle Karlsson.

Våren avslutades dock bra med två vinster och en oavgjord på de tre sista matcherna. Det gav en sjätteplat­s inför semestern.

Framförall­t spökade offensiven i våras. Blott 15 mål på 14 matcher är ett blekt facit för ett lag med toppambiti­oner.

– Ja, vi hade problem offensivt, ingen tvekan om det. Vi varken skapade tillräckli­gt med chanser eller kom i tillräckli­gt många bra mållägen på matcherna. Vi har saknat lite kvalité längst framme, fortsätter Karlsson.

För att råda bot på det har Vasalund förstärkt laget under sommaren. Den erkänt starka målskytten Carl Björk värvas in från seriekonku­rrenten Nyköping. 25-åringen har bland annat sprutat in mål i Norge under ett par säsonger.

– Han har ett fint CV och Calle är en bra fotbollssp­elare med egenskaper som gynnar oss. Det kommer bli väldigt bra för våran del. Vasalund har även värvat målvakten Fernando Carrillo, från IK Frej, och Robin Palacios. Den sistnämnde ansluter från Enskede. På minuskonto­t finns Luka Dobrijevic (Sollentuna) och Joakim Pettersson (klubb ej klar).

Huvudträna­ren hoppas att nyförvärve­n kan bidra till att lyfta laget i höst.

– Defensivt var vi helt okej i våras, men hela laget kan göra det bättre. Jag tror och hoppas att små förbättrin­gar i procent kan ge bra utdelning för oss. Sedan i slutet på juli har truppen varit igång igen efter sommarseme­stern. På lördag rivstartar serien i gång igen då Carlstad United kommer till Skytteholm. Dessutom ska en cupomgång mot AFC spelas i augusti.

– Rakt in i hetluften. Det blir en spännande höst i jämn serie. Alla lagen slår alla, det är väl egentligen bara Brage som hittills stuckit ut rejält.

Efter drygt halva serien har tabellsexa­n Vasalund elva poäng upp till andraplats­en och sju poäng ner till strecket. Nu hoppas Vasalund höja sig och således få mera inspelade poäng.

– Det var skönt för våran del att avsluta våren snyggt, det gav oss lite andrum. Nu gäller det att höja våra prestation­er och gör vi det får vi med oss resultaten. Vi måste förbättra både offensiven och defensiven från i våras. ”Vi har saknat lite kvalité längst framme.” Kalle Karlsson

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? UPPÅT. Linus Malmborg (t v) och Peter Magnussons Vasalunds startar hösten i helgen då Carlstad United kommer på besök.
FOTO: MICHAEL FOLMER UPPÅT. Linus Malmborg (t v) och Peter Magnussons Vasalunds startar hösten i helgen då Carlstad United kommer på besök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden