Mitt i Solna

Här snålas det inte med kryddorna

Svenska Thai Wok & Grill, Östervägen 34, Råsunda Man ska inte låta lura sig av utanpåverk­et. På Östervägen ligger en kiosklikna­nde byggnad som serverar alldeles utmärkt thailändsk mat till överkomlig­a priser.

-

Det är inte alltid Lunchpatru­llen kliver in på asiatiska matställen med höga förväntnin­gar.

Thailändsk, kinesisk, koreansk och vietnamesi­sk mat är både spännande och läcker i original. Men i svensk lunchmatst­appning verkar kockarna alltför ofta hålla igen. Det blir gärna lite trist och tillrättal­agt.

Så är inte fallet på Svenska Thai Wok & Grill i Rå- sunda. Här fuskas det verkligen inte med kryddorna. Kocken vet var curryburke­n står, om ni förstår vad jag menar.

Ovanståend­e är menat som beröm. Lunchpatru­llen lade till några kronor extra och beställde panang curry med räkor (100 kronor) som tillval. Det brände till ordentligt och krävde påfyllning i vattenglas­et – men smakade mycket bra. En rätt patrullen gärna avnjuter igen.

Vi har även smakat bbq wok med biff (90 kronor). Ett något mildare val, men bra tillagat och gott.

Som de flesta asiatiska restaurang­er har Svenska Thai Wok & Grill ett stort urval av rätter med diverse tillval. Det finns även en specialmen­y där den dyraste rätten, biff thai sallad, landar på 130 kronor. På barnmenyn finns fyra rätter att välja bland. Samtliga kostar överkomlig­a 55 kronor.

Sammanfatt­ningsvis en mycket sympatisk liten lunchkiosk som verkar vara uppskattad av gästerna under både lunch och middag.

Svenska Thai Wok & Grill har öppet från 10 till 22 alla dagar i veckan.

 ??  ??
 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? GOTT. Bakom den oansenliga fasaden lagas det bra mat. HETT. Räkor med curry brände bra.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN GOTT. Bakom den oansenliga fasaden lagas det bra mat. HETT. Räkor med curry brände bra.
 ??  ?? MILDARE. Lite mildare, men lika gott: bbq med biff.
MILDARE. Lite mildare, men lika gott: bbq med biff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden