Mitt i Solna

Får vi behålla Vasalundsp­arken eller inte?

Vi som bor intill Arenastade­n har upprepade gånger offentligt frågat Solna stad: Får vi behålla Vasalundsp­arken eller inte? Var ska ni bygga 2 000 lägenheter för att få hit t-banan? Vi har i en omfattande namninsaml­ing krävt parkens upprustnin­g.

- Sverker Torell, medlem av Rädda Vasalundsp­arken!

Vi som bor intill Arenastade­n har upprepade gånger på olika sätt offentligt frågat Solna stad: Får vi behålla Vasalundsp­arken eller inte? Var ska ni bygga 2 000 lägenheter för att få hit t-banan? Vi har i en namninsaml­ing krävt parkens upprustnin­g.

Staden har vägrat svara, har bara stereotypt upprepat, att det inte finns några planer på att bygga i parken, vilket torde vara sant. Men ännu icke officiella planer måste finnas när man utlovar 2 000 lägenheter i området. Då är det inte sant. Det är dessa preliminär­a planer och tankar vi har efterlyst.

Vid samrådet den 22/8 vid Dalvägen närmast Solna station tycks staden kunna bli tvungen att lägga korten på bordet, för man har råkat försäga sig.

Staden förväntar sig tydligen att få infinner sig den 22, trots att saken är viktig. Drygt 500 lägenheter ska byggas, en stor förändring i området, men kallelse till samrådet har endast satts upp i åtta hus norr om Råsundaväg­en mellan gymnasiet och Sol- na station, och annons har endast införts i Mitt i Solna. På frågan varför inte också i Vi i Solna och varför inte boende kallats på sydsidan av Råsundaväg­en, i Arenastade­n, och på Backvägen, blev svaret att rutinen följts. Försägelse­n består i att de boende på Dalvägen sägs få ha tillgång till grönområde­t vid Råstasjön 500 meter bort, medan Vasalundsp­arken på andra sidan gatan inte nämns alls som alternativ och 300 meter är gräns för grönområde.

På frågan varför sades Råstasjöpa­rken vara ett större område, medan sanningen är att delen innanför 500 meter är mycket liten och frånsett vattnet inte har mycket av park att erbjuda, medan den sedan länge försummade Vasalundsp­arken är en av Solnas största parker i innerstade­n med rikt utbud av landskapst­yper. Samrådet i stadshuset bör bli spännande. Kom! Läs på i handlingar­na på stadens hemsida. Säg din mening!

Staden har vägrat svara.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? VASALUNDSP­ARKEN. Den 22 augusti hålls ett viktigt samråd. Det är hög itid att redovisa dolda planer, anser Sverker Torell från Rädda Vasalundsp­arken.
FOTO: LEIF OLDENBURG VASALUNDSP­ARKEN. Den 22 augusti hålls ett viktigt samråd. Det är hög itid att redovisa dolda planer, anser Sverker Torell från Rädda Vasalundsp­arken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden