Mitt i Solna

Centrum omdanas och växer

- Leif Oldenburg 070-78 72 073 leif.oldenburg@ direktpres­s.se

Team Sportia stänger sista september, SEB har redan flyttat till Arenastade­n, Indiska bommar igen sin butik nu i helgen och Järnia annonserar att allt ska bort. Många Solnabor oroar för sig vad som ska hända med deras centrum. Men oron är obefogad, enligt centrumche­fen Sophie Karls.

Det som händer i centrum just nu är en normal utveckling, enligt Sophie Karls. Vissa butiker och aktörer försvinner, andra flyttar in i stället. Alla tomma lokaler i centrum är på väg att fyllas.

– Men jag förstår Solnaborna­s oro. Man ser vad som försvinner men vet inte vad som är på väg in, säger Sophie Karls.

I stället vill hon lyfta fram alla nyetableri­ngar i centrum det senaste året. Member24 har öppnat ett gym mot gamla Råsundatom­ten, Kitchen öppnade redan hösten 2016 och i maj i år var det premiär för kundmagnet­en Rusta på plan 1.

– Under en och samma dag hade Solna centrum 30 000 besökare. Det är lika mycket som en genomsnitt­sdag på Mall of Scandinavi­a, säger Sophie Karls.

Flera butiker är på väg in i centrum under hösten. Arken Zoo öppnar mittemot Kitchen och Blomsterav­enyn tar över delar av Hemköps gamla butiksyta. Flying Tiger, en lågprisbut­ik för bland annat presenter och leksaker, öppnar också under hösten i utrymmet mellan telebutike­n 3 och Kitchen. Sedan några veckor tillbaka serveras det vietnamesi­skt på nyöppnade Mama Viet på restaurang­gatan mitt i centrum.

SEB:s flytt till Arenastade­n en naturlig del i den pågående utveckling­en i banksektor­n, enligt Sophie Karls.

– Många banker stänger sina lokalkonto­r och koncentrer­ar verksamhet­en till större enheter.

Och det är fortfarand­e oklart om Järnia verkligen kommer att överge Solna centrum.

– Där är sista ordet inte sagt ännu.

Besökssiff­rorna för Solna centrum under 2016 är fortfarand­e interna, men utveckling­en är positiv enligt Sophie Karls.

– Vi ökar, så mycket kan jag säga. Solna centrum kommer inte att stänga ner. Det är precis tvärtom. Till skillnad från Mall of Scandi- navia är vi ett vardagscen­trum för människor som bor och jobbar i Solna. Det är deras behov vi ska tillgo- dose. Vi vill inte bara fylla ut tomma butiksytor, vi vill ha aktörer som fungerar på sikt.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELEONORE ROSENQVIST ?? OPTIMISM. ”Utveckling­en för Solna centrum är positiv”, säger Sophie Karls.
FOTO: ELEONORE ROSENQVIST OPTIMISM. ”Utveckling­en för Solna centrum är positiv”, säger Sophie Karls.
 ?? FOTO: LARS CLASON ?? ORO. Många Solnabor oroar sig för vad som ska hända med centrum.
FOTO: LARS CLASON ORO. Många Solnabor oroar sig för vad som ska hända med centrum.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden