Mitt i Solna

Låt inte kyrkan styras av partipolit­ik

Svenska kyrkan kan göra mer för sina medlemmar om den blev fri från styrning av partipolit­iker. POSK - Partipolit­iskt Obundna i Svenska kyrkan – vill ändra valsysteme­t och lägga de 160 miljoner som valet kostar på kyrkans egen verksamhet.

- Eva Gustafsson, Elisabet Berggård, Jan Ersson POSK i Solna församling

I kyrkovalet avgör du vem som ska ha inflytande över Svenska kyrkan. När kyrkan skildes från staten år 2000 bestämde partierna i riksdagen, att val till Svenska kyrkan skulle gå till på samma sätt som till riksdag, landsting och kommun. Därigenom behöll partierna makten över kyrkan. Några nominering­sgrupper (som partier i kyrkopolit­iken kallas) i kyrkan är opolitiska, varav det största är POSK, Partipolit­iskt obundna i Svenska kyrkan.

I år satsar Sverigedem­okraterna stort på kyrkopolit­iken. Socialdemo­kraterna tycks vilja göra kyrkovalet till ett val mellan Socialdemo­krater och Sverigedem­okrater, men valet handlar om en mycket viktigare fråga: Vad ska prägla kyrkan – partipolit­ik eller det kristna budskapet?

Svenska kyrkan kan göra mer för sina medlemmar.

Kyrkan är en viktig plats i glädje och sorg. Vid olyckor och kriser strömmar folk till kyrkan för att få tröst och ro. Svenska kyrkan kan göra mer för sina medlemmar om den blev fri från styrning av partipolit­iker. POSK vill ändra valsysteme­t och lägga de 160 miljoner som valet kostar på kyrkans egen verksamhet. Tycker du att Svenska kyrkan borde förnyas och bli en fri, öppen och levande kyrka för vår tids människor? Rösta på POSK – Partipolit­iskt Obundna i Svenska kyrkan!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SOLNA KYRKA. Kyrkan är en viktig plats i glädje och sorg. Svenska kyrkan kan göra mer för sina medlemmar om den blev fri från styrning av partipolit­iker, tycker POSK.
FOTO: MOSTPHOTOS SOLNA KYRKA. Kyrkan är en viktig plats i glädje och sorg. Svenska kyrkan kan göra mer för sina medlemmar om den blev fri från styrning av partipolit­iker, tycker POSK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden