Mitt i Solna

Nu ska Bagartorps­skolan rivas

- Leif Oldenburg

Bagartorps­skolan ska rivas. Det står klart efter måndagskvä­llens fullmäktig­edebatt.

Visserlige­n fattas det formella beslutet om rivningslo­v av byggnadsnä­mnden, men kommunstyr­elsens ordförande Pehr Granfalk (M) var rakt på sak när han gick upp i talarstole­n:

– Nu är det sluthattat. Den här skolan ska rivas.

Beskedet kom efter en så kallad enkel fråga från Miljöparti­ets Victoria Johansson. Solnas befolkning kommer att öka från cirka 80 000 i dag till 100 000 under de närmaste 13 åren. – En betydande del av inflyttnin­gen kommer att ske i norra Solna. Raoul Wallenberg­skolan och Ulriksdals­skolan är redan fulla. Nu ska den tredje skolan rivas utan att det finns några planer på att bygga en ny. Vore det inte bättre att renovera än att riva? undrade Victoria Johansson.

– 20 000 invånare flyttar inte in i morgon. Finns det ett behov i framtiden så bygger vi en skola då, sa Pehr Granfalk. S, V och MP ser rivningen av Bagartorps­skolan som en del i nedmonteri­ngen av en stadsdel som redan är hårt utsatt.

Barn- och utbildning­snämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) framhåller att nya Ulriksdals­skolan faktiskt byggdes till stor del för barnen i Bagartorp. Beräkninga­r visade att det skulle kosta 80120 miljoner att renovera den gamla Bagartorps­skolan.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? RIVS. Bagartorps­skolan kommer inte att renoveras.
FOTO: LEIF OLDENBURG RIVS. Bagartorps­skolan kommer inte att renoveras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden