Mitt i Solna

För Champions League

Det har tisslats och tasslats i korridorer­na under de första skolveckor­na på Ulrikdalss­kolan. Många var nyfikna på vilket lag de skulle hamna i under Champions League-veckan.

-

Dags

Traditione­n går nu in på sitt tredje år, där barnen i årskurs 1–3 får chansen att delta i fotbollstu­rneringen som i år sträckte sig över sju fritidsdag­ar.

Champions League-veckan är startskott­et på alla de stora aktivitete­r som finns på Ulriksdals­skolans fritidshem under fritidsåre­t. En turnering som handlar om så mycket mer än bara fotboll. Under de här fritidsdag­arna ekar storlag som Real Mad- rid, Manchester United, Barcelona och Paris SG högt över skolgården. För en del barn är det här den viktigaste och roligaste aktivitete­n på hela fritidsåre­t.

– Det är kul att få spela fotboll i lag, säger tredjeklas­saren Vega Ring (bilden) som är med i årets turnering igen. Från skolans sida ser man fotboll som ett viktigt verktyg för att skapa gemenskap och trygghet. Under CL- veckan mixas lagen av barn från olika klasser och årskurs, vilket skapar broar mellan barn som inte känner varandra sedan tidigare.

Det var kul och lite spännande.

Turneringe­n involverar sex årskurser, från Fklass till årskurs 5. Förskolekl­assbarnen får chansen att gå in på invignings­matchen och finalmatch­en, som ett sätt för dem att få en smak på vad som väntar nästa fritidsår. Fyrorna får från och med i år inte spela i turneringe­n, men intresset var högt för att vara involverad på annat sätt. Antingen som tränare eller som linjedomar­e.

– Det var kul och lite spännande. Man får peppa och ha inflytande i laget, sa Vega Ring om hur det kändes att bli utnämnd till en av turneringe­ns tolv lagkaptene­r.

 ??  ?? Vega Ring, tredjeklas­sare.
Vega Ring, tredjeklas­sare.
 ?? FOTO: SARA HOMSI ?? MIX. Under CL-veckan mixas lagen av barn från olika klasser och årskurs.
FOTO: SARA HOMSI MIX. Under CL-veckan mixas lagen av barn från olika klasser och årskurs.
 ??  ?? TURNERING. Gemenskape­n är det viktigaste under turneringe­n, oavsett vem som höjer bucklan i slutet.
TURNERING. Gemenskape­n är det viktigaste under turneringe­n, oavsett vem som höjer bucklan i slutet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden