Mitt i Solna

Så kan Solna få pendelbåta­r

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Det blev ingen pendelbåts­trafik till och från Solna strand 2016. Men nu lanserar landstings­rådet Gustav Hemming (C) en ny lösning – de lokala fastighets­bolagen kan kliva in och sponsra linjen.

Redan när den borgerliga alliansen 2015 lanserade förslaget om en båtburen pendellinj­e mellan Solna strand och Årstadal möttes det av hård kritik.

För dyrt och för dåligt underlag, hävdade Socialdemo­kraterna. Förslaget drogs tillbaka, men av helt andra anledninga­r enligt regionplan­eringsråde­t Gustav Hemming (C).

– Det var trögt att få fram bra brygglägen så därför be- slöt vi att bara gå vidare med de två andra försökslin­jerna, säger han. Men enligt Gustav Hemming kan Solnalinje­n aktualiser­as redan efter årsskiftet när en ny utredning om pendelbåts­trafiken är klar.

Utredninge­n ska framför allt svara på tre centrala frågor: Var finns det underlag? Hur ska båttrafike­n finansiera­s? Hur får man mesta möjliga persontraf­ik för pengarna?

– Jag är ganska säker på att Solna och Sundbyberg finns med i utredninge­n. Prognosen är god för att Ulvsundasj­ön trafikeras på något sätt i framtiden, säger Gustav Hemming.

Samtidigt lanserar han han en ny form av finansie- ring som även Stockholms Handelskam­mare har diskuterat i en rapport.

– Eftersom fastighets­värdena höjs om kollektivt­rafiken kompletter­as med båtar kan man tänka sig någon form av partnerska­p med fastighets­bolagen. Ungefär på samma sätt som när bolagen bidrar ekonomiskt till tunnelbana­ns utbyggnad.

Redan i dag finns det en pendelbåts­linje från innerstan till Solna strand på morgonen och tillbaka klockan 16 på eftermidda­gen. Linjen har funnits i många år och sponsras av Vasakronan som delar ut gratiskort till de lokala företag som hyr av bolaget. Cirka 10 000 resenär väljer att ta båten till och från jobbet under de fyra månader från maj till september som bå- tarna är igång. Övriga resenärer betalar 40 kronor.

– Utan Vasakronan­s sponsring skulle det aldrig gå, säger befälhavar­en Stefan De Léon.

Lena Johansson och Christer Norlander arbetar på Svenska Kraftnät i Sundbyberg och promenerar ofta en kvart för att få njuta av en båttur hem. Den här mulna septemberd­agen är det bara en handfull personer som kliver på vid Solna strand.

– Men soliga dagar på sommaren är det smockfullt. Det här är ett trevligt sätt att pendla. Men man får inte ha bråttom. Det tar 50 minuter in till city, säger Lena Johansson.

”Det här är ett trevligt sätt att pendla.

 ??  ??
 ?? FOTO:LEIF OLDENBURG ?? VÄLJER. Lena Johansson och Christer Norlander på Svenska Kraftnät i Sundbyberg tar gärna en båttur hem. Linjen, som sponsras av Vasakronan, är bara igång fyra månader per år. En regelbunde­n trafik i landstinge­ts regi skulle kunna sponsras på samma...
FOTO:LEIF OLDENBURG VÄLJER. Lena Johansson och Christer Norlander på Svenska Kraftnät i Sundbyberg tar gärna en båttur hem. Linjen, som sponsras av Vasakronan, är bara igång fyra månader per år. En regelbunde­n trafik i landstinge­ts regi skulle kunna sponsras på samma...
 ??  ?? SOMMAR. Båtlinjen från Solna strand är populär på sommaren.
SOMMAR. Båtlinjen från Solna strand är populär på sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden