Mitt i Solna

Nya skolan invigdes med sång

Nu har den nya Parkskolan i Hagalund äntligen invigts. Det innebär också startskott­et för en flyttkarus­ell som i slutändan ska ge Solna en ny kulturscen.

- Leif Oldenburg

Parkskolan hette tidigare Fridhemssk­olan men har efter ombyggnade­n bytt till ett namn som kanske passar bättre i den lummiga miljön.

– Det är idylliskt och lugnt här. Det är så vi vill ha det. I vår skola ska vi vara snälla och ta hand om varandra. Det är vägen till framgång, sa rektorn Anette Enbuske när hon invignings­talade.

Barn- och utbildning­snämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) har bott länge i Hagalund och har personliga kopplingar till skolan.

– Alla mina fyra barn har gått i den här skolan och har fått en bra start i livet, sa hon.

Att Parkskolan nu står klar innebär att Kulturskol­an successivt kan flytta över sin verksamhet från gamla Huvudsta skola. Den flytten är troligtvis avslutad i början på nästa år.

I och med att Kulturskol­an lämnar tomma lokaler efter sig kan fäktföreni­ngen En Garde lämna gamla Hagalundss­kolan.

– Vi ska planera så att flytten passar in i deras matchsäson­g, säger kulturoch fritidsnäm­ndens ordförande Peter Edholm (L).

Och då, i slutändan, när fäktklubbe­n lämnar Hagalundss­kolan kan arbetet med en ny kulturscen i Solna äntligen påbörjas.

– Det kan bli under hösten 2018. Men det finns ingen prestige i den här frågan, säger Peter Edholm.

I vår skola ska vi vara snälla och ta hand om varandra.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? SÅNG. Naturligtv­is skulle det sjungas när skolan invigdes.
FOTO: LEIF OLDENBURG SÅNG. Naturligtv­is skulle det sjungas när skolan invigdes.
 ??  ?? HJÄLP. Dags att klippa bandet. Souha och Leo hjälper barnoch utbildning­snämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) och kommunstyr­elsens ordförande Pehr Granfalk (M) att få saker och ting rätt.
HJÄLP. Dags att klippa bandet. Souha och Leo hjälper barnoch utbildning­snämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) och kommunstyr­elsens ordförande Pehr Granfalk (M) att få saker och ting rätt.
 ??  ?? TRIVS. Kompisarna Ali och Mazen trivs i sin klass.
TRIVS. Kompisarna Ali och Mazen trivs i sin klass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden