Mitt i Solna

Vasalund laddar för ödesmatch

- Anders Ekström

Förra säsongen kvalade Vasalund till superettan. I år riskerar laget på allvar att åka ur division 1 norra. Söndagens bortamatch mot Sandviken blir livsviktig i kampen för överlevnad.

Ja, Vasalund har bytt toppen mot botten 2017. Laget har haft svårt att få till det och ligger just nu under nedflyttni­ngsstrecke­t i division 1 norra, tre pinnar upp till fast mark.

Fyra omgångar återstår och den kanske allra viktigaste kampen spelas nu på söndag. Då väntar Sandviken borta, som just nu ligger precis ovanför VIF.

– Det är oerhört viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Det blir som en final och vi har allt i egna händer just nu, säger Carlos Banda som kom in som ny huvudträna­re i september. Senaste omgången slutade med en tung 0–4-torsk mot formstarka Akropolis IF på hemmaplan. Men den matchen är nu glömd och förträngd. Fullt fokus ligger på söndagens drabbning på anrika Jernvallen.

– Sandviken har blandat och gett, precis som vi. De har även dem bytt tränare och fått in en del spelare, säger Banda och fortsätter:

– För våran del gäller det att finna mod och öka samarbetsf­örmågan. Jag tycker vår defensiv är förbättrad, även om det inte syntes i Akropolism­atchen. Det gäller främst för oss att förvalta det vi skapar framåt.

Vad talar för er i sluttampen?

– Vi har en hög kapacitet och har spelare med stor erfarenhet. Det gäller nu att lägga sitt ego helt åt sidan nu och verkligen jobba ihop som ett lag.

Efter Sandviken borta väntar jumbon IFK Luleå (h), ettan Brage (b) och fyran Umeå FC (h).

– Det är en jämn serie så det lär bli jämna matcher. Jag hoppas att vårt hårda jobb kan ge en jämnhet samt lite stolpe in och flyt. Det finns inga genvägar, bara hårt jobb gäller.

”Det gäller att lägga sitt ego helt åt sidan nu.”

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? KRIG. Patrik Amoah och hans Vasalund står för en stor utmaning i sluttampen: att klara sig kvar i ettan.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM KRIG. Patrik Amoah och hans Vasalund står för en stor utmaning i sluttampen: att klara sig kvar i ettan.
 ??  ?? Carlos Banda
Carlos Banda

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden