Mitt i Solna

Här blir gamla kläder som nya

- Leif Oldenburg 070-78 72 073 leif.oldenburg@ direktpres­s.se

Återbruk är på modet i Solna. Förra helgen var det klädbytard­ag i Råsunda och loppis i Bagartorp.

Klädbytard­agen arrangerad­es av Naturskydd­sföreninge­n Solna-Sundbyberg. Vårens bytardag blev en succé och nu var det på allmän begäran dags för en repris i Ekensbergs­kyrkan.

– Det går åt 10 000 liter vatten för att tillverka ett par jeans. Så det är mycket vatten som sparas i dag, sa föreningen­s ordförande Linda Bell.

Danielle Rosengren från Råsunda ska föda barn i april och var intressera­d av helt andra plagg än jeans. Det blev två amnings-tshirts och kanske en vintertröj­a.

– Jag lämnade in tre toppar, en klänning och en jacka som jag inte har använt på länge. Jag hoppas byta mot fem andra plagg. Det här är toppen, sa Danielle.

Anna Säfström, även hon från Råsunda, hade hittat två blusar till sig själv.

– Och så en skjorta till brorsan. Nu letar jag efter en storvuxen person att prova på. I fritidsgår­den Torpet arrangerad­e samtidigt Barnkläder & Prylmarkna­d sin traditione­lla höstloppis. Loppisen har hållits vår och höst i många år och ryktet har spridit sig över hela länet. Redan före öppningsda­gs klockan nio stod de första besökarna utanför Torpet och tidvis var det långa köer in till fritidsgår­den.

– Vi är ett gäng mammor som kör det här. Jag kom med för tio år sedan och då hade man redan hållit på i några år. I dag får papporna vara hemma och passa barnen, sa Malin Curlo.

”Det är mycket vatten som sparas i dag.”

 ??  ??
 ?? FOTO: PATRIK AFTONKRANT­Z ?? TRÅNGT. Kön utanför Torpet var lång när loppisen öppnade.
FOTO: PATRIK AFTONKRANT­Z TRÅNGT. Kön utanför Torpet var lång när loppisen öppnade.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LOPPIS. Haiwei Liu fyndade på höstloppis­en i Bagartorp. Kanske blev det ett plagg till dottern Molly, drygt fyra månader.
FOTO: LEIF OLDENBURG LOPPIS. Haiwei Liu fyndade på höstloppis­en i Bagartorp. Kanske blev det ett plagg till dottern Molly, drygt fyra månader.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FYND. Danielle Rosengren från Råsunda hade hittat två amnings-tshirts. Barnet kommer i april.
FOTO: LEIF OLDENBURG FYND. Danielle Rosengren från Råsunda hade hittat två amnings-tshirts. Barnet kommer i april.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden