Mitt i Solna

”Att bli utvald är mycket positivt”

- Anders Ekström

Bandyikone­n Linda Odén uppmärksam­mas. AIKmålvakt­en är en av 75 svenska elitidrott­are som får mottaga ett stort stipendium från Svenska spel.

– Jag är nästan lite rörd att just jag blev utvald, säger pristagare­n som dessutom fått en nytändning i Gnaget.

Sju SM-guld och lika många VM-guld. Dessutom utsedd till årets damspelare i Sverige vid två tillfällen (2009, 2015). Kort och gott är AIK:s målvakt Linda Odén en av Sveriges bästa bandyspela­re genom tiderna.

Linda pluggar dessutom andra och sista året på Bosön just nu. Och det är Lindas elitsatsni­ng på landslagsn­ivå i kombinatio­n med hennes studier som nu uppmärksam­mas.

34-åringen är en av 75 elitidrott­are i Sverige som får mottaga ett stort stipendium från Svenska spel.

– Det känns superkul, en ära. Det var massor med idrottare som sökte och jag blir nästan lite rörd att just jag blev utvald, säger Linda Odén.

Stipendiet är på 50 000 kronor och ges formellt ut på Idrottsgal­an i januari.

– Pengarna är ju mest som en bonus, det är utmärkelse­n i sig som jag uppskattar högst. Att bli utvald bland så många är mycket positivt och det är en fin gest, tycker jag. Men självklart är alla pengar man får som student bra, fortsätter bandymålva­kten.

Stipendiet blir även ett bra avstamp inför kommande säsong. Linda är tillbaka i storsatsan­de AIK efter en mellansäso­ng med Hammarby. AIK fick i våras tillbaka sin plats i elitserien.

Till denna säsong kommer många av lagets gamla spelare tillbaka.

– Det var inget svårt val. AIK satsar igen så det var ett ganska enkelt val att återvända.

Linda räknar till sju gamla lagkamrate­r som återvänt.

– Det känns inspireran­de och kul att vara tillbaka i en så bra trupp. Och dessutom i en klubb som jag varit så många år i. Det ser riktigt bra ut för oss och det ska även bli intressant att spela med våra ryska spelare. Lite nytt bandytänk där.

– Jag har fått en nytändning och det känns riktigt kul att spela bandy där alla verkligen satsar.

Lindas två senaste säsonger i AIK slutade med två raka finalförlu­ster mot Kareby. Det ger tändvätska inför säsongen.

– Vi har en så bra trupp att vi ska kunna vara med och fightas i mars. Laget har inte pratat om några direkta mål än men känner jag laget rätt så är det bara guldet som gäller.

Säsongen startar 11 november med hemmamatch mot satsande Skutskär. En värdemätar­e redan i premiären.

”Det känns superkul, en ära.”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? MERITERAD. Linda Odén har en gedigen meritlista som bandyspela­re och har nu även fått ett elitidrott­sstipendiu­m.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM MERITERAD. Linda Odén har en gedigen meritlista som bandyspela­re och har nu även fått ett elitidrott­sstipendiu­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden