Mitt i Solna

Nya strandbade­t överklagas

Nyligen stod det klart att det blir ett kommunalt strandbad i Huvudsta. Men nu har beslutet överklagat­s från en Solnabo som undrar om det överhuvudt­aget finns något regelrätt beslut i frågan.

- Jonas Carlsson

Den andra

oktober gick Solna stad ut med att det kommer bli ett kommunalt strandbad i Solna och att platsen som valts ut är Huvudsta strand intill det redan befintliga bassängbad­et. Det fastslogs också att strandbade­t skulle vara klart till nästa års badsäsong.

Men nu stöter projektet på patrull. Solnabon LarsOve Löf har skickat in en överklagan till förvaltnin­gsrätten. Den främsta orsaken till överklagan är att han an- ser att det råder osäkerhet i om beslutet har fattats på rätt sätt - eller om det ens finns något beslut i frågan. Lars-Ove Löf

menar att han har begärt ut själva beslutet från Solna stad, men ännu inte fått det. Han hänvisar till att ett beslut om ett strandbad bör vara ett principiel­lt beslut och således behöva tas av en nämnd. Det finns enligt honom inte några bevis på att ett sådant beslut har tagits. Det är alltså oklart om det är förvalt- ningen, kommunstyr­elsen eller en nämnd som bestämt om saken. Om det är ett principiel­lt beslut kan det ha betydelse för om laglighete­n kan prövas.

Får Lars-Ove Löf som han vill stoppas arbetet med badet tills vidare. Han skriver i överklagan att ”jag kräver inhibition av allt arbete till dess det är klargjort vad som gäller”.

”Om det är ett principiel­lt beslut kan det ha betydelse.”

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LÖFTE. Till försommare­n nästa år ska badet vid Huvudsta strand vara klart, lovade från vänster Peter Edholm (L), Samuel Klippfalk (KD) och Magnus Persson (C) för en månad sedan. Nu överklagar en Solnabo till förvaltnin­gsrätten.
FOTO: LEIF OLDENBURG LÖFTE. Till försommare­n nästa år ska badet vid Huvudsta strand vara klart, lovade från vänster Peter Edholm (L), Samuel Klippfalk (KD) och Magnus Persson (C) för en månad sedan. Nu överklagar en Solnabo till förvaltnin­gsrätten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden