Mitt i Solna

Unga löften i Solna TK i premiären

- Anders Ekström

Fyra 2015 och femma ifjol. Solna tennisklub­b har visat att klubben hör hemma i elitserien och siktar återigen på att utmana i toppen.

– Målet är att nå toppfyra, helt klart, säger lagledaren P-O Lindkvist inför stundande elitseries­tart.

Solna TK står nu i startgropa­rna inför tre och halv veckors intensivt matchande. Elitserien i tennis ligger runt hörnet och ska avverkas på bara 20 dagar. Så det finns inget utrymme för formsvacko­r.

STK är en lite udda fågel i elitseries­ammanhang. När årets serie sparkas igång blir det Solnas tredje bland de ”stora pojkarna”.

– Ja, vi är kanske det svarta fåret. Vi har ju inte historian på samma sätt likt de traditione­lla klubbarna vi möter. Samtidigt tycker jag det är riktigt roligt med nytt blod i eliten, berättar lagledaren P-O Lindkvist.

Elitspelet är medlemmarn­a till gagn i form av bra tennis på hemmaplan, men är inte till belastning för densamma.

– Inget tas från juniorerna, alla pengar är externa pengar. Främst från privata tennistimm­ar. Det är väldigt viktigt att det inte belastar STK.

Förra året blev Solna femma men var bara en ynka pinne från andraplats­en, vilket då hade inneburit final.

Men i år blir det lite nystart, då truppen är till stora delar ny. Duktiga tysken Oscar Otte kommer inte till spel.

– Han är svårersätt­lig och vi har många nya spelare, bland annat två nya tyskar. Jag tycker att vi fått in många bra spelare och det blir lite nystart. Filip Prpic har gjort ett stort jobb med truppen, fortsätter Lindkvist.

Bland annat kommer Solnagrabb­en Jonathan Mridha, 22, och löftet Mattias Gawelin, 18, få chansen i elitlaget. Trots en hel del nya spelare är det toppen som gäller för Solna i år.

– Målet är att nå topp-fyra, helt klart. Blir man det får man en extra hemmamatch kommande år. Vi var besvikna att bli femma 2016. Men det är som vanligt små marginaler, när vi har vårt bästa lag på fötter är vi väldigt bra.

Den superkorta säsongen börjar med bortamatch mot SALK på lördag. I hemmapremi­ären nästa vecka (16/11) väntar Göteborg. 1 december spelas sista omgången.

– Det här är jättekul för hela klubben, det är ju vårt eget Stockholm open. Alla får se bra tennis på plats här i Solna. Det blir intensivt, men otroligt roligt med elitserien igen.

”Vi var besvikna att bli femma 2016.”

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? SVERIGEELI­TEN. I novembermå­nad kan du se några av Sveriges bästa tennisspel­are spela elitserien i Solna tenniscent­er.
FOTO: MICHAEL FOLMER SVERIGEELI­TEN. I novembermå­nad kan du se några av Sveriges bästa tennisspel­are spela elitserien i Solna tenniscent­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden