Mitt i Solna

Vasalunds IF åker ur division 1 norra

- Anders Ekström

Förra året kvalade Vasalunds IF till superettan – i år åker de ur ettan. Efter ett svagt 2017 får herrlaget nu börja om i division 2 nästa år.

– Vi är alla väldigt besvikna, säger sportchefe­n Chengis Rehman.

Möjlighete­n att få stanna kvar i ettan fanns inför avslutning­somgången. Om Vasalunds herrar slog Umeå på lördagen, samtidigt som Sollentuna eller Sandviken tappade poäng kunde VIF klara kontraktet. Men så blev inte fallet. Vasalund fick bara 1-1 mot Umeå och beseglade då sitt eget öde. Vasalund åker ur division 1 norra 2017 och får nu börja om i division 2 nästa år.

– Tråkigt, såklart. Vi är alla väldigt besvikna, säger sportchefe­n Chengis Rehman. Förra året kvalade Solnagänge­t till superettan, men har i år alltså inte räckt till. En av anledninga­rna stavas fem tappade tongivande offensiva spelare.

– Vi lyckades inte att ersätta dem i år. Vi ville dessutom ge våra yngre spelare chansen men de har inte riktigt kunnat fylla de platserna. Förra året tyckte jag även att vi hade stolpe in, i år var det tvärtom, fortsätter Chengis.

Vasalund har under re- sans gång försökt att förändra laget och bytt tränare två gånger. Men förgäves.

– Vi fick tyvärr inte de resultaten vi ville med Kalle Karlsson och då korrigerad­e vi (Banda). Men det blev inte den förbättrin­g man trodde och då vi korrigerad­e igen (Babar Rehman). Då fick vi faktiskt till en förbättrin­g men det räckte ändå inte till.

Var det rätt att inte förlänga med Pascal Simpson efter förra årets succé?

– Man kan alltid vara efterklok, men att fem tongivande spelare försvinner betyder mycket. Då spelar tränarroll­en mindre roll.

För första gången på drygt 19 år är Vasalund i division 2 igen.

– Vi siktar på att göra detta kortvarigt och ta oss tillbaka på en gång, säger Chengis Rehman och drar parallelle­r till succélaget Östersund.

– För fem år sedan spelade vi 3-3 borta mot Östersund. De åkte då ur ettan och påbörjade sin nystart. Nu gäller samma sak för oss: nystart. Vi ska göra detta kortvarigt och gör en ”Östersund”.

Vi siktar på att göra detta kortvarigt.

 ??  ?? FEM. Linus Malmborg och hans Vasalund var till slut fem poäng ifrån nytt kontrakt i division 1 norra.
FEM. Linus Malmborg och hans Vasalund var till slut fem poäng ifrån nytt kontrakt i division 1 norra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden