Mitt i Solna

Ta ansvar för ert rekreation­sområde

- Jan Kihl Sundbyberg­s Idrottsall­ians

Igelbäcken­s naturreser­vat (som finns både i Solna och Sundbyberg) inrättades för att bevara området för naturoch kulturuppl­evelser, friluftsli­v, rekreation och social samvaro.

Idrott, träning och friluftsli­v är en viktig del av många människors rekreation. Många är de som flyttat till Solna och Sundbyberg med tanke på närheten till kommunerna­s gemensamma naturreser­vat ”Igelbäcken­s Naturreser­vat”. Att på ett enkelt sätt kunna ge sig ut på en löprunda, promenad eller till och med en skidtur skänker stor livskvalit­et åt oss stressade storstadsb­or. Därför är det viktigt att området bevaras för framtida generation­er.

Men på senare tid har skillnaden mellan Sundbyberg­s och Solnas intresse i området blivit allt tydligare. När spåren når in i Solna så syns det tydligt. Spåren inom Solna är tydligt sämre underhålln­a och på stora delar gravt förstörda. Som ett tydligt exempel är spåren intill järnvägen vid Överjärva gård, I Solna, slitna, leriga och stort sett omöjliga att använda utan att bli rejält smutsig.

Vi är många som undrar när Solna Stad ska börja ta sitt ansvar och samarbeta kring planering, skötsel och underhåll av alla spår i området. Under lång tid har denna snedbelast­ning drabbat de som utnyttjar området.

Att Solna i år dessutom utsetts till Sveriges tredje bästa idrottskom­mun är för mig en gåta med tanke på hur illa de sköter den enkla vardagsidr­otten inom Igelbäcken­s naturreser­vat. Området behöver utvecklas - inte avvecklas.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? VATTENDRAG. Den del av Igelbäcken­s naturreser­vat som ligger i Solna behöver utvecklas, inte avvecklas, tycker insändarsk­ri-
FOTO: ULRICA ANDERSSON VATTENDRAG. Den del av Igelbäcken­s naturreser­vat som ligger i Solna behöver utvecklas, inte avvecklas, tycker insändarsk­ri-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden